La direcció de Seat i els sindicats signen el nou conveni

Imprimeix

Estarà en vigor fins al 31 de desembre del 2026 i que contempla un augment salarial del 6,5% aquest any

La direcció de Seat i els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, van signar ahir dimarts el vintè conveni col·lectiu de l'empresa, que estarà en vigor fins al 31 de desembre del 2026 i que contempla un augment salarial del 6,5% aquest any. Ambdues parts van rubricar el pacte després del preacord aconseguit al juny, que van ratificar uns 11.000 treballadors afiliats a aquests sindicats.

FVhMvd2WIAAGUn6

Seat ha assegurat en un comunicat que el nou conveni “garanteix un marc d'estabilitat durant els propers cinc anys, tant per a empleats com per a la transformació de Seat al cotxe elèctric”. La signatura del nou conveni ha tingut lloc en un acte a la seu corporativa de la companyia a Martorell al que han assistit el president de Seat, Wayne Griffiths; la vicepresidenta executiva de Persones i Organització de Seat, Laura Carnicero; el president del Comitè Intercentres de Seat i secretari general d'UGT a Seat, Matías Carnero, i el secretari general de CCOO en Seat, Rafa Guerrero.

Pa de sortides voluntàries

Una altra de les novetats del conveni, que estarà vigent des de l'1 de gener del 2022, és que preveu un pla de sortides voluntàries per a un total de 1.330 treballadors a partir dels 61 anys. “El nou conveni col·lectiu recull un sòlid pla industrial per a la companyia, amb la prioritat de garantir l'estabilitat de l'ocupació, millorar les condicions econòmiques per als empleats i oferir una major flexibilitat en l'organització del treball”, ha destacat Seat.

FUZsNWYWYAApeLf

“Avui hem signat el conveni col·lectiu de l'electrificació de Seat. És un acord per als propers cinc anys que serà la base de la transformació de l'empresa. Un conveni socialment responsable tant per als empleats com per garantir que la companyia sigui una organització sostenible, robusta i preparada per liderar l'electromobilitat a Espanya i amb l'ambició de ser un referent global”, ha assegurat Laura Carnicero.

lauracarniceroseat 2

Seat ha precisat que, a més del pla de suspensió de contractes esmentat per a empleats a partir de 61 anys, “la gigafactoria a Sagunt obre una possibilitat per a aquells empleats que vulguin unir-se al projecte”. Així mateix, la companyia del grup Volkswagen ha ressaltat que el conveni preveu una solució per a la planta del Prat, “que compta amb la possible adjudicació de sis nous components.”

matias carnero ugt vw

El president del Comitè Intercentres de Seat, Matías Carnero, ha opinat que “el nou conveni col·lectiu és equilibrat i acceptable des de la conjuntura actual i tenint en compte el context de transformació necessari per fer front a l'electrificació”. Per la seva banda, el secretari general de CCOO a Seat, Rafael Guerrero, considera que “aquest conveni senta les bases per governar de forma inclusiva el procés de transformació cap a la mobilitat sostenible”.

Captura de pantalla 2022 07 26 a las 16.46.21

El conveni preveu fins i tot augments salarials addicionals en el cas que Seat no aconseguís la segona plataforma elèctrica per a la fàbrica de Martorell. Així mateix, CCOO ha ressaltat en un comunicat que el conveni garanteix el poder adquisitiu de la plantilla amb una clàusula de revisió salarial lligada a l'evolució de la inflació.

Redacció / Fotos: CCOO-Arxiu-Seat