Els restauradors pratencs demanen millors condicions per al sector

Imprimeix

Reclamen a l’ajuntament més poder de decisió en terrasses i horaris d’obertura, potenciar l’oci nocturn a la ciutat, més transparència i informació en els concursos i projectes, entre altres mesures per potenciar el sector hostaler

Una nodrida representació d'empreses associades a la comissió de restauració del Prat Empresarial s'ha reunit a l'Ajuntament del Prat per tal de posar sobre la taula les reivindicacions del sector de l'hostaleria local. Rebuts per Lluís Mijoler, alcalde de la ciutat, Juan Carlos Moreno, tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, i Marina Garcia, regidora de Comerç i Turisme, els restauradors han expressat la necessitat de ser reconeguts com el grup sectorial de referència al municipi dins el seu àmbit econòmic, ja que aglutinen la majoria de restaurants i bars de la ciutat.

meson

Més protagonisme

Els restauradors reclamen poder obrir les terrasses fins a la mateixa hora del tancament dels locals, i ampliar els horaris actuals per tal d'equiparar-ho a municipis veïns del Prat. A més, també han remarcat el fet de muntar les terrasses a criteri dels restauradors i poder incidir de manera directa en els horaris i restriccions dels festius i dies excepcionals com Nadal o Cap d'Any. Des del sector s'ha incidit en la bonificació de les taxes de terrasses.

277175656 5302871693058323 6345237706954317492 n

La Granja de la Ricarda

D'entre les demandes plantejades als representants del govern municipal, també han apostat per potenciar l'oci nocturn a la ciutat (avui dia pràcticament testimonial), ja que beneficiaria tot el sector i no obligaria la gent a marxar fora del Prat després de sopar si volen continuar la vetllada. Com a coneixedors de la realitat local i proposen que l'espai de la Granja de la Ricarda, en desús bona part de l'any, sigui un punt de referència per la restauració local i atregui també passatgers de l'aeroport cap a la gastronomia local. 

780 0008 5659157 6a138548d3a84280a9a6e051f700c145


Per últim, han demanat més transparència i informació per tal d'accedir a concursos i projectes que es convoquin des de l’Ajuntament i ser consultats i tinguts en compte a l’hora de desenvolupar-los. Tanmateix, han incidit en rebre informació de primera mà sobre ajuts (a la contractació, etc.)i que aquests no estiguin condicionats a la durada d’un any, ja que la restauració demana estacionalitat de feines. 

Redacció / Fotos: Prat Empresarial-Particulars