Els hotels acaben l’estiu amb la major ocupació en cinc anys

Imprimeix

Entre els mesos de juny i agost, els establiments turístics de la comarca van tenir una ocupació del 74% de mitjana, és a dir, un punt més que l'estiu del 2011 i fins a 12 punts més respecte el del 2008, any d’inici de la crisi, quan l'ocupació va caure fins al 62%.

En relació al 2011, augmenten les estades en hotels, mentre que els apartaments perden turistes.

Els establiments d'una i dues estrelles són els que més van crèixer en termes anuals, mentre que els de categoria superior van registrar la major ocupació, del 75'8%.

La procedència dels clients dels establiments hotelers continua sent majoritàriament estrangers, amb un 54,3% sobre el total.

Per nacionalitats, tot i que França, Regne Unit i Alemanya continuen sent les més predominants, destaca l’emergència de turistes dels Estats Units i Rússia.

El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, creu que “estem passant d’una comarca coneguda per la seva històrica realitat industrial a una comarca en què aquesta realitat es combina amb un sector turístic que ja suposa gairebé el 10% de la productivitat de la nostra comarca”.

Redacció | Foto: Héctor Marín