Renfe creu necessari un nou contracte per renovar la flota de Rodalies

Imprimeix

El seu president, Isaías Táboas ha visitat l'Estudi Ferran Sendra, a Cornellà de Llobregat, on ha supervisat una maqueta a escala real del tren de gran capacitat per a Rodalies que fabricarà aquesta empresa

El president de Renfe, Isaías Táboas, ha reiterat aquest dilluns la necessitat de signar un nou contracte programa amb la Generalitat per poder renovar la flota de trens de Rodalies de Catalunya. En una visita a l'Estudi Ferran Sendra de Cornellà de Llobregat (barri Almeda), Táboas, juntament amb la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, i el president de Stadler, Íñigo Parra, han supervisat una maqueta a escala real del tren de gran capacitat per a Rodalies que fabricarà aquesta empresa.

Es tracta de nous combois totalment accessibles que tindran capacitat per a 900 passatgers, en el cas dels trens de 100 metres de longitud, o 1.500, els de 200 metres, i que disposaran de connexió wifi i carregadors USB, així com zones per a bicicletes i carrets infantils.

Perquè aquests nous trens puguin arribar a Rodalies, Táboas ha subratllat que és necessari que Renfe i la Generalitat signin un nou contracte programa que asseguri el suport econòmic per fer front a les compres de nous vehicles. “Perquè puguem fer efectiva la compra necessitem un contracte que suporti la despesa que haurem de fer”, ha destacat el president de Renfe, que ha reconegut que la signatura d'aquest acord està supeditada al fet que la Generalitat i el govern central tanquin l'acord pel traspàs econòmic de Rodalies. Quan aquest acord econòmic estigui enllestit, Táboas ha assegurat que el seu desig seria signar el contracte programa -el contingut del qual està molt tancat- “el més aviat possible.”

5257955

Durant la visita, els assistents han pogut observar maquetes a escala real d'un cotxe senzill, un de doble pis, una cabina de conducció i han gaudit d'un passeig pel tren mitjançant realitat virtual.

5257956

Al juliol de l'any passat, Renfe i Stadler van signar el contracte per a la compra de 59 trens de gran capacitat (24 de 100 metres i 35 de 200 metres), per un import de 998 milions d'euros. Stadler estima que el contracte amb Renfe per a la fabricació d'aquests 59 trens a la planta d'Albuixec (València) crearà uns 500 llocs de treball directes.

Aquesta operació forma part del Pla de Renovació de flota engegat per Renfe el 2019, amb l'objectiu de garantir la qualitat i millora dels serveis en els propers anys, i que suposarà la renovació del 50% d'aquests trens.

Redacció / Fotos-Vídeo: Renfe