L'empresa nord-americana Veeva amplia les seves oficines de Cornellà

Imprimeix

El conseller Roger Torrent van inaugurar ahir divendres les noves instal·lacions de 2.800m2 de Veeva al Baix Llobregat, una de les companyies líders al món en el desenvolupament de ‘software’ per a empreses farmacèutiques, biotecnològiques i de dispositius mèdics

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el president de Veeva Europe, Chris Moore, van inaugurar ahir divendres les noves instal·lacions de l’empresa nord-americana Veeva a Cornellà de Llobregat, que tenen capacitat per a 200 nous treballadors. Veeva és una de les companyies líders al món en el desenvolupament de software per a la indústria farmacèutica.

Per aquest projecte d’expansió a Catalunya l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. Amb l’ampliació, les noves instal·lacions tenen una superfície de 2.800m2 i situen la seu catalana com la més gran de tota la regió d’Europa occidental.

9af2e852 df34 4bec a0b8 7caceced8ed4

L’empresa, que va establir-se a Catalunya l’any 2010 en un espai de 400m2, compta actualment amb un equip de 250 treballadors a les oficines de Cornellà de Llobregat. De fet, la companyia preveu arribar als 10.000 treballadors a escala internacional el 2025, un fet que també repercutirà en el creixement de la seu ubicada a Catalunya.

Durant l’acte d’inauguració, Torrent ha assegurat que “ens trobem davant de reptes globals d’una importància cabdal, que tenen a veure amb el planeta, l’emergència climàtica i la qualitat de vida de les persones, que les societats demanen respondre i que alhora plantegen oportunitats de negoci d’alt valor afegit”. “Veeva és un clar exemple que aglutina benefici privat i col·lectiu i agraïm la seva confiança en Catalunya amb l’ampliació de les seves oficines, que tindran capacitat per a 200 nous treballadors”, ha subratllat. El conseller ha apuntat que projectes com aquest enforteixen el hub de les ciències de la vida a Catalunya, que ha valorat com a estratègic en la transformació del model productiu català, “format per 1.200 empreses que generen el 8,7% del PIB, ocupen 250.000 persones i que cada vegada és més potent”. “Catalunya està molt ben posicionada en aquest camp gràcies als actius que hem de saber reforçar, com la recerca i el talent investigador del país, les empreses que han apostat per Catalunya, hospitals universitaris i organitzacions com Biocat”, ha destacat.

Per la seva banda, el president de Veeva Europea, Chris Moore, ha destacat que “per a Veeva, Barcelona s’ha convertit en un hub important des d’on atenem  clients de tot Europa: l’ampliació de la nostra seu europea reflecteix el creixement que estem experimentant com a empresa així com el nostre compromís amb la ciutat.

Des de la seu catalana l’empresa dona suport als més de 1.000 clients de la companyia arreu del món, des de multinacionals farmacèutiques fins a startups biotecnològiques. Veeva treballa en el desenvolupament de sofware en l’àmbit del cloud per tot el cicle de vida dels productes, des del procés d’R+D inicial fins a la fase de comercialització, amb l’objectiu de portar noves teràpies al mercat de manera més ràpida.

Fundada el 2007 i  amb seu a Pleasanton (Califòrnia, Estats Units), l’empresa va comptar amb uns ingressos de 1.850 milions de dòlars l’any 2021, un 26% més que l’any anterior.

Redacció / Fotos: Empresa i Treball