La UPC gestionarà el Centre de Formació de l’Automació de Martorell

Imprimeix

Ho farà per un període de quinze anys, que seran prorrogables a deu més

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell per un període de quinze anys, prorrogables a deu més. La proposta presentada per aquesta universitat és la que s'ha considerat més idònia, entre totes les que ha considerat la mesa de contractació, segons ha informat aquest divendres el departament d'Empresa i Treball.

cfpa martorellb 2

En un comunicat, la conselleria que dirigeix Roger Torrent s'ha mostrat satisfet per la culminació del procés d'adjudicació, ja que “ens havíem marcat el repte de desencallar la gestió d'un equipament clau per al futur del país”. “Amb l'elecció de la UPC comencem a caminar per explotar tot el potencial d'un centre que permetrà consolidar la competitivitat del sector de l'automoció”, ha dit.

El procés de licitació es va engegar l'octubre del 2020 després que el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), propietari de la instal·lació, consultés les empreses i organitzacions del sector de l'automoció els criteris que havien de guiar la seva gestió i explotació.

cfpac

Al Centre de Formació Professional de l'Automoció de Martorell (CFPA) s'impartirà la formació professional inicial, la formació per a l'ocupació i la programada per les empreses del sector del motor.

A més, es desenvoluparan altres activitats com la promoció de les relacions de cooperació i intercanvi amb centres de formació a nivell nacional i internacional, la prestació de serveis d'orientació professional i inserció laboral i la promoció de la innovació tecnològica. El centre, una reivindicació històrica del sector de l'automoció a Catalunya, es va inaugurar el 2015 i, fins ara, s'ha gestionat des del SOC.

Redacció / Fotos: Arxiu