Damm inverteix 75 milions d’euros en el seu centre logístic

Imprimeix

Amb la inauguració d’una nova fase, la quarta, les instal·lacions tenen una superfície total de 168.000 metres quadrats construits.

El projecte del Centre Logístic Multimodal es va iniciar el 2006 amb l'objectiu de centralitzar les activitats logístiques a l'àrea metropolitana de Barcelona i potenciar el creixement de la fàbrica del Prat.

Després de l'última ampliació de la planta cervesera, i gràcies a la construcció d'aquest centre, la planta del Prat s'ha convertit en un dels centres de producció de cervesa més moderns i actuals d'Europa, amb una capacitat de 500 milions de litres anuals.

El centre funciona com el magatzem pulmó de la fàbrica del Prat de Llobregat, que permet l'evacuació del producte acabat a ritme de producció (projecte Via Làctia) i l'aprovisionament d'envasos buits i materials d'envasat necessaris, durant 24 hores 7 dies a la setmana, segons fonts de la companyia.

A més, aquesta nova instal·lació, que combina espai i tecnologia, ha permès la concentració de tots els magatzems reguladors existents a l'àrea metropolitana de Barcelona.

En el nou centre també es concentra l'emmagatzematge i re-manipulació de producte acabat, kits promocionals o publicitaris, així com la preparació i enviament de comandes a clients nacionals i internacionals.

Durant l’acte inaugural, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat la tasca social que es realitza per “donar feina a persones que en situació normal no tenen feina” i ha afegit que “Catalunya és, de llarg, la zona d'Espanya que més treball facilita a les persones amb discapacitat, especialment amb discapacitat psíquica”.

Diversificació 

De la seva banda, el representant del Consell d'Administració del Grup Damm Ramon Agenjo ha assegurat que “en els últims anys, Damm ha anat diversificant i consolidant la seva presència en diferents negocis, però sempre d'acord amb l'estratègia del nostre core business: la producció de begudes, i especialment l'elaboració de cervesa”.

I ha afegit Agenjo: “Per això, la distribució i la logística s'han convertit en una part clau de la nostra activitat empresarial, reforçant a la vegada la nostra activitat nacional i la nostra estratègia de creixement internacional. En l'actualitat Estrella Damm és present en més de 46 països”.

Des de Damm han destacat que la ubicació de la fàbrica de cervesa i el centre logístic permet optimitzar "encara més l'activitat del grup a la zona del Prat de Llobregat, gràcies a la seva magnitud i les avançades tecnologies aplicades".

Redacció | Foto: Damm