Jaume Giró visitarà demà l’empresa Seat

Imprimeix

El conseller d’Economia i Hisenda vol conèixer el seu projecte d’electrificació

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, visitarà demà dimecres la seu de Seat a Martorell i coneixerà el projecte d'electrificació de la companyia, en un moment en què la firma està pendent dels detalls de les ajudes del PERTE del vehicle elèctric. Giró aprofitarà la visita per entrevistar-se amb el president de Seat i conseller delegat de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, i farà un recorregut per la línia de producció de vehicles híbrids endollables, segons ha informat el departament d'Economia. L'entrevista i el recorregut per Seat del conseller d'Economia es produeix dues setmanes després que visités la planta la vicepresidenta segona del govern central i ministra de Treball, Yolanda Díaz.

7216601e baf8 4b48 9133 72c0eaaa1b2d alta libre aspect ratio default 0

La visita de Giró coincideix amb un moment de canvi en el projecte d'electrificació de Seat i el Grup Volkswagen, ja que estan pendents de la concreció de les ajudes del PERTE de l'automòbil elèctric per part de l'executiu central. Giró anirà a Seat acompanyat del secretari general del seu departament, Jordi Cabrafiga; la secretària d'Assumptes Econòmics i Fons Europeus, Matilde Villarroya; i el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Ferran Rodero, segons ha informat el departament d'Economia.

A més, els sindicats han expressat el seu temor davant la retallada de llocs de treball que pugui portar la producció de vehicles elèctrics, que requereix un 30% menys mà d'obra que els cotxes de combustió.

Precedents

A l'inici de l'actual legislatura, el conseller d'empresa i Treball, Roger Torrent, va escollir Seat per fer la seva primera visita institucional amb l'objectiu de transmetre la prioritat que suposa per al Govern el sector de l'automoció i, en concret, aquesta companyia, que té un efecte tractor fonamental en aquest àmbit.

780 0008 6024827 e883b4b656656f35f4151cacfe100469ver3

El grup Volkswagen té previst fabricar a la planta de Martorell 500.000 vehicles elèctrics urbans a partir de 2025.

Redacció / Fotos: Arxiu