Cornellà impulsa un nou pla d’ocupació

Imprimeix

La iniciativa forma part del Pla Metropolità de suport a les Polítiques Socials Municipals que l’Àrea Metropolitana de Barcelona posa en marxa en col·laboració amb els municipis, i té caràcter bianual, han informat fonts municipals.

Les tasques a desenvolupar estaran emmarcades en dues àrees. La primera té relació amb les intervencions i reparacions ràpides en el mobiliari urbà o dins de l’espai públic. I la segona està relacionada amb la millora de la qualitat dels serveis municipals de proximitat al ciutadà.

El projecte, anomenat Programa de millora de les actuacions de proximitat al ciutadà i de rehabilitació a l’espai públic, té una dotació pressupostària de 437.000 euros.

Aquest nou pla local d’ocupació complementa a l’engegat al mes de juny per l’Ajuntament i que va contemplar la contractació d’una trentena de persones de la ciutat en risc d’exclusió social, que en l’actualitat no rep cap tipus de prestació i amb càrregues familiars. Aquestes persones s’han contractat per un període de sis mesos per a la realització d’obres de remodelació a l’espai públic de la ciutat.

Recursos propis

Per portar a terme  aquestes i altres iniciatives per fomentar l’ocupació a la ciutat, l’Ajuntament destina tres milions d’euros, finançats amb recursos propis.

El ple municipal també ha aprovat una moció que reclama al Govern de la Generalitat la necessitat de prioritzar a la seva acció de govern la cerca d'alternatives viables d'inversió públiques i privades tant a Cornellà com al Baix Llobregat.

Així mateix, també insta el Govern a prioritzar les polítiques actives d'ocupació i formació davant d'altres despeses públiques.

R. | Foto: Arxiu