Gavà posa en marxa un pla d’ocupació públic dirigit a empreses

Imprimeix

Es tracta d'una línia d'ajudes per estimular la creació de llocs de treball, que es posa en marxa de la mà del Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals 2012-2015 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Amb aquest pla, el Consistori ofereix a les empreses del conjunt de l'Àrea Metropolitana de Barcelona una subvenció per contractar durant sis mesos persones desocupades, que portin com a mínim sis mesos empadronades a Gavà i que estiguin registrades a l'Oficina de Treball de la Generalitat com a demandants d'ocupació.

De la seva banda, les empreses beneficiàries d'aquesta subvenció s'han de comprometre a renovar el contracte d'aquestes persones durant sis mesos més.

Amb aquest projecte, l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha explicat que "es vol contribuir a crear ocupació estable i de qualitat", ja que "a través del recursos públics es podran doblar les contractacions de sis mesos a un any".

La Junta de Govern Local ha aprovat les bases per posar en marxa aquesta acció encaminada a incentivar la creació de llocs de treball a la ciutat, així com fomentar la consolidació del teixit empresarial i comercial de Gavà.

A més de crear llocs de treball, el projecte té l'objectiu d'acompanyar les persones contractades a través d'un itinerari professional que inclogui accions de formació i orientació, donar suport a les empreses i oferir-les els serveis necessaris per a la preselecció dels candidats i el seguiment posterior a la contractació.

L'Ajuntament "subvencionarà sis mesos de salari brut mensual" inclosa la prorrata de les pagues extraordinàries (entre 1.200 i 1.500 euros, depenent del grup de cotització) i inclòs l'import de les quotes de la Seguretat Social corresponents a l'empresa.

Balsera ha explicat que "l'Ajuntament formarà les persones contractades", dins de l'horari laboral en diferents  temes: 'Habilitats socials per a la cerca de feina' (5 hores), 'La cerca de feina per internet' (5 hores), 'Crea el teu negoci' (3 hores) i 'Sensibilització i conscienciació del medi ambient' (3 hores).

Redacció | Foto: Arxiu