Almirall adquireix els drets d’un anticòs monoclonal

Imprimeix

L’empresa farmacèutica amb seus a Sant Andreu de la Barca i Sant Feliu de Llobregat ha pagat a la biotecnològica Ichnos Sciences Inc els drets per desenvolupar-lo i comercialitzar-lo per a malalties autoimmunes ISB 880

La farmacèutica Almirall ha adquirit a la biotecnològica Ichnos Sciences Inc els drets per desenvolupar i comercialitzar l'anticòs monoclonal per a malalties autoimmunes ISB 880 a canvi d'un pagament inicial de 20,8 milions d'euros i uns altres d'addicionals en funció de les vendes futures.

Almirall, especialitzada en la cura de la pell, ha arribat en aquesta línia a un acord de llicència per a aquest anticòs, antagonista de l'IL-1RAP, amb Ichnos Sciences Inc, companyia biotecnològica global que desenvolupa productes biològics innovadors en oncologia i malalties autoimmunes.

Optima BLOG 2017 02 06 736x423

En un comunicat, la farmacèutica catalana, amb una planta a Sant Andreu de la Barca i un centre de recerca a Sant Feliu de Llobregat, assegura que l'acord li dona dret a desenvolupar i comercialitzar aquest anticòs monoclonal per a malalties autoimmunes, mentre que Ichnos conservarà els drets dels anticossos que actuen sobre la via de la IL-1RAP per a indicacions oncològiques.

ISB 880 és un anticòs monoclonal d'alta afinitat first-in-class totalment humà que té com a diana l'IL-1RAP humana, el bloqueig de la qual anul·la simultàniament múltiples impulsors de malalties entre la família IL-1 de receptors de citocins proinflamatòries, inclosos IL-1R, IL-33R i IL-36R.

Cyril Konto

“Estem entusiasmats pel que aquest anunci representa per a Ichnos i per al nostre futur, ja que accentuem el nostre enfocament en oncologia”, ha destacat Cyril Konto, president i conseller delegat d'Ichnos.

Per la seva banda, el CSO d'Almirall, Karl Ziegelbauer, ha dit que la companyia té previst iniciar el primer estudi en humans amb ISB 880 el primer semestre de 2022'.

Redacció / Fotos: Arxiu