Seat és el fabricant amb més demandes en el mercat d’ocasió

Imprimeix

Tres dels seus models (Seat León -primer-, Seat Ibiza -segon- i Arona -desè-) estan entre els deu primers del rànquing al mercat espanyol

Tres models de Seat se situen entre els vehicles d'ocasió més demandats a Espanya durant l'últim any, segons la plataforma de venda en línia de cotxes de segona mà, seminous i de quilòmetre zero Heycar.

c7348b78 0e03 48b7 9d47 3fee2d77f107 16 9 discover aspect ratio default 0

El model Seat León ha estat el més demandat entre gener i octubre en la plataforma de venda, seguit del Seat Ibiza i el Mercedes-Benz C220. En aquest sentit, l’empresa automobilística també ha col·locat el seu model Arona entre els deu vehicles més demandats en el mercat d'ocasió, situant-se en el desè lloc. El fabricant alemany Volkswagen també inclou tres models entre els deu més demandats, amb el Polo en el quart lloc, el Golf en el sisè i el Tiguan en la setena posició. Completen el llistat dels deu vehicles més demandats en el mercat d'ocasió l'Audi A1 (cinquè), el Renault Clio (vuitè) i el Peugeot 2008 (novè). La companyia recorda que la falta de semiconductors a nivell mundial, que ha produït una crisi d'oferta de cotxes nous, ha disparat la intenció de compra dels cotxes de segona mà.

ocasio seat 2

A l'hora d'adquirir un vehicle d'ocasió, heycar assenyala el cost, l'eficiència del combustible, l'autonomia i la sostenibilitat ambiental com els principals aspectes a valorar per part dels compradors espanyols.

Per tipus de combustió, els dièsel de baix consum segueixen sent els més demandats, encara que destaca el creixement d'híbrids i elèctrics, que han augmentat un 92% aquest any fins a representar actualment més de l'11% del total dels cotxes d'heycar.

Malgrat la demanda d'aquest tipus de vehicles, les vendes de turismes i tot terreny d'ocasió a Espanya van tornar a baixar a l'octubre per quart mes consecutiu a causa de la falta d'unitats, concretament un 17%, encara que en l'acumulat de l'any es registra una pujada de l'11,6%, segons les dades de les patronals de concessionaris Faconauto i la de venedors Ganvam.

Redacció / Fotos: Arxiu