AkzoNobel instal·la un hub de planificació per a tota Europa a Barcelona

Imprimeix

L'empresa neerlandesa compta amb dos centres de producció a Vallirana i El Prat de Llobregat

La multinacional AkzoNobel, dedicada a la fabricació de pintures i recobriments, ha obert a Barcelona el seu centre neuràlgic de planificació per tota Europa, des del qual centralitzarà la gestió de més de 30 plantes de producció i 125 magatzems, la qual cosa generarà 65 nous llocs de treball. El hub, situat a la Zona Franca, on la companyia té la seva seu a Espanya, s'especialitzarà en la línia de negoci dels revestiments per a altres empreses. La companyia, on a Vallirana i El Prat de Llobregat té un centre de producció, compta amb un altre hub a Sassenheim (Països Baixos), dedicat a les pintures decoratives per al consumidor final.

15093552596723

El Departament d'Empresa, que ha donat suport a l'obertura del centre a Zona Franca de la mà d'ACCIÓ -l'agència catalana per a la competitivitat-, ha destacat que AkzoNobel és una del més de 500 empreses dels Països Baixos situades a Catalunya. En un comunicat, Empresa ha subratllat que aquest és un exemple del tipus de projectes d'inversió estrangera industrial i d'alt valor afegit que a la Generalitat li interessa atreure.

La directora general d'Indústria i consellera delegada d'ACCIÓ, Natàlia Mas, ha assegurat que aquest hub contribuirà a consolidar el sector químic català, que és el primer quant a exportacions.

5fa91e630e462

AkzoNobel compta amb 1.140 treballadors a Catalunya, dels quals 560 estan destinats a les instal·lacions de Zona Franca. La companyia, que té presència comercial en més de 150 països, preveu tancar aquest any amb una producció de 98.000 tones a Espanya. A Catalunya, la multinacional compta amb altres línies de negoci en àmbits com la pintura en pols, la decorativa o les que s'apliquen en el sector de l'automoció o l'aeroespacial.

Redacció / Fotos: Arxiu