Abertis i Siemens s’uneixen per implementar Zones Baixes d’Emissions

Imprimeix

Yunex Traffic, posarà a la disposició de l'aliança el seu capdavanter sistema tecnològic compost per maquinari, programari i components de servei, usat en grans ciutats com Londres, Birmingham o Manchester

Abertis Mobility Services (AMS) i Yunex Traffic, una empresa de Siemens, han signat un acord de col·laboració per oferir a les ciutats i agències de transport públic d'Espanya solucions tecnològiques per implementar Zones de Baixes Emissions (ZBE).

En els propers anys es preveu un augment exponencial de les ZBE, a causa de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, que estableix que tots els municipis espanyols de més de 50.000 habitants hauran de comptar amb aquestes àrees abans de 2023, han indicat aquest dimarts ambdues companyies en un comunicat.

AKD8D6aY

Això suposa que la implementació d'aquestes àrees de circulació restringida afectarà 150 localitats espanyoles, que sumen més de 24 milions d'habitants, un 52% de la població d'Espanya.

AMS aportarà el seu “ampli coneixement sobre la gestió d'aquestes zones, una gran trajectòria i experiència demostrada, així com serveis de valor afegit destinats a millorar l'experiència del client i el compliment de la normativa”. Per la seva banda, Yunex Traffic, posarà a la disposició de l'aliança el seu capdavanter sistema tecnològic compost per maquinari, programari i components de servei, usat en grans ciutats com Londres, Birmingham o Manchester.

“Segons l'OMS, 9 de cada 10 persones respiren aire altament contaminat cada any, per això és urgent establir mesures per reduir la contaminació dins de les ciutats, com és el cas de les Zones de Baixes Emissions. Associar-nos amb un expert en tecnologia i innovació com Yunex Traffic ens ajudarà a construir ciutats més sostenibles i segures”, ha subratllat el director general d'AMS, Christian Barrientos.

Per la seva banda, el director general de Yunex Traffic, Markus Schlitt, ha afirmat que les ZBE “són una palanca de canvi cap a una mobilitat més sostenible' i ha destacat que en AMS han trobat un soci 'amb la mateixa passió per les solucions innovadores i un ampli coneixement del mercat local.”

Redacció / Fotos: Arxiu