Seat habilitat una zona al menjador per a empleats no vacunats

Imprimeix

Una mesura que va engegar fa unes setmanes i amb la qual busca protegir els treballadors que estan vacunats i garantir l'activitat operativa de la companyia automobilística

Seat ha habilitat una zona per a empleats no vacunats -menys del 4% del total- al menjador de la planta de Martorell, una mesura que va engegar fa unes setmanes i amb la qual busca protegir els treballadors que estan vacunats i garantir l'activitat operativa de la companyia automobilística. Fonts de l’empresa han assegurat que fa unes setmanes es va acordar “de comú acord amb els representants sindicals, habilitar una zona dins dels menjadors de l'empresa per a persones no vacunades”, una notícia que ha avançat avui Catalunya Ràdio.

600x400 seat martorell vista aerea

Aquestes fonts asseguren que el personal vacunat a la companyia és més del 96% del total, i que la mascareta s'usa en tot moment a les instal·lacions de Seat -tant al lloc de treball com als autobusos que transporten els empleats- excepte el menjador.

Per aquest motiu, es va acordar crear aquesta zona específica per a empleats no vacunats, una política que també s'aplica als altres centres de treball de Seat a Catalunya, com a la Zona Franca, per exemple.

En qualsevol cas, a Catalunya no es pot exigir el certificat Covid per accedir al lloc de treball ni a espais com el menjador de l'empresa, de manera que ha de ser el propi treballador no vacunat el que voluntàriament se situï en aquesta zona específica.

seat menjador empresa sindicats

En aquestes taules per a personal no vacunat es mantenen les mesures de prevenció aplicades durant l'últim any, com mampares de separació o aforament limitat, encara que no hi ha cap distinció entre empleats a l'hora de fer cua per recollir el menjar.

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, ha explicat que la mesura busca “preservar la salut de tots en general” i és “un missatge també per a les persones no vacunades”, ha afegit el dirigent de la UGT catalana.

Amb tot, Carnero ha precisat que la mesura afecta el personal d'oficines, ja que el personal de fàbrica fa jornada continuada i té uns 20 minuts per menjar al costat del seu lloc de treball.

Redacció / Fotos: Arxiu