El Baix va acollir 215.194 turistes amb un 53,4% d’ocupació l'estiu 2021

Imprimeix

El client procedent d’Espanya (57%) va continuar sent el majoritari

Segons informa el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’estiu de 2021 va registrar una ocupació del 53,4% (la millor es va registrar l’agost amb un 61%). Respecte a l’estiu del 2020, l’ocupació hotelera va créixer 48 punts. Una dada que situa al Baix Llobregat com la comarca amb major ocupació hotelera de les metropolitanes en els mesos de juny i juliol.

BV 42

El client procedent d’Espanya (57%) va continuar sent el majoritari. Juny fou el mes amb una major presència de turistes domèstics (74%) i agost el mes amb major presència de turista internacional (56%). El pes del turista domèstic respecte l’estiu passat va disminuïr de manera significativa (que superava el 83% del total de turistes de la comarca).

Catalunya, França, Madrid, València i Estats Units i Canadà van ser les principals procedències dels clients als establiments hotelers de la comarca aquest estiu. Respecte a l’estiu passat, els clients  francesos,  estatunidencs i canadencs i anglesos són els que més creixen. Els negocis van ser el principal motiu d’estada dels clients a la comarca aquest estiu (46% del total).

clients recepcio

D’altra banda, va millorar la valoració de l’empresariat del Baix Llobregat de la marxa del negoci i de l’ocupació aquest estiu. Ho va valorar amb un 6 (sobre 10) l’ocupació i la marxa del negoci. Les valoracions també van millorar mes a mes sent l’agost va ser el millor valorat.

Un total de 78 euros va ser el preu mig dels establiments hotelers aquest estiu. Les tarifes van créixer en un 55% respecte a l’estiu passat. Mentrestant, juliol fou el mes on l’augment tarifari major (+58%).

Redacció / Fotos: Arxiu