La pandèmia va afectar greument el sector turístic comarcal l’any 2020

Va registrar un 32,6% d’ocupació hotelera l’any passat i un 67% de turistes menys respecte 2019

L’Observatori Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat ha publicat l’informe anual del sector turístic. La Covid-19 va aturar tota activitat econòmica el primer semestre de 2020, i el sector turístic va ser un dels sectors més afectats de la nostra economia.

FASnR hVkAUOTMr

El 15% de les empreses  i el 12% de la població ocupada del Baix Llobregat desenvolupen activitats econòmiques relacionades amb el sector turístic. La disminució del nombre d’empreses i de població ocupada del sector respecte l’any anterior va ser del 8%.

El 2020 va registrar el menor nombre de nous contractes registrats en el turisme de la dècada. Al Baix Llobregat es van autoritzar 3.015 expedients de regulació d’ocupació (el 25% del total dels procediments autoritzats a la comarca) que van afectar 16.490 persones ocupades a l’hostaleria (el 12% del total de persones afectades el 2020).

Per primera vegada, des de 2013, va disminuir la població ocupada en el sector turístic del Baix Llobregat. Tot i aquest descens, la població ocupada en el sector continua sent superior a la registrada en el 2008.

E8k1wOYXsAAEzGq

L’any 2020 es va registrar la taxa d’ocupació més baixa, 32,6% d’ocupació de les places hoteleres en oferta i 404.514 turistes i 826.260 pernoctacions als hotels del Baix Llobregat. Cal aclarir que, per les restriccions associades a la pandèmia, el 25% dels establiments hotelers del Baix Llobregat estaven tancats en el darrer trimestre de 2020.

Així mateix, si es compara l’evolució de l’ocupació amb les comarques de l’entorn metropolità, s’observa com l’impacte ha estat generalitzat i que l’ocupació registrada a la comarca es va situar entre les més elevades de la província de Barcelona.

WakeUp AH2 DynamicReception 1 e1556105711322

Les restriccions de mobilitat imposades pel Govern a partir del mes de juliol a conseqüència de la Covid-19, van provocar que per primera vegada hi hagués més turistes nacionals que estrangers. El 67% dels turistes que van pernoctar al Baix Llobregat van ser espanyols. Catalunya, Madrid i València van ser les principals procedències dels turistes a la comarca en el 2020. Els principals motius d’estada en els hotels de la comarca van ser els negocis (51%) i les vacances (16%).

A més es va trencar la tendència d’anys anteriors i es va percebre un clima empresarial negatiu al sector hoteler del Baix Llobregat. La valoració de l’ocupació i de la marxa del negoci no va arribar a l’aprovat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix