L’empresa gavanenca BCN3D compra AstroPrint

Imprimeix

Utilitzarà tot l'equip d'enginyeria de programari de la nord-americana per a futurs desenvolupaments amb la finalitat de crear nous productes en la indústria de la impressió 3D

 

BCN3D, que ofereix solucions d'impressió 3D a empreses i professionals, ha adquirit la companyia nord-americana Astroprint, fundada a Sant Diego (Califòrnia, EUA) el 2013. BCN3D, la seu del qual està a Gavà, obté amb aquesta incorporació una tecnologia clau, així com experiència per al desenvolupament de les seves solucions al núvol.

Ambdues empreses van arribar a un acord d'adquisició a l'abril i van completar la transacció al juliol, si be el fabricant català d'impressores 3D ha donat a conèixer l'adquisició aquest dimarts a través d'un comunicat. AstroPrint és una plataforma de programari en el núvol que compta amb més de 200.000 usuaris registrats a 130 països, el 60% dels quals als EUA.

Captura de pantalla 2021 09 07 a las 11.02.17

Malgrat l'adquisició, l'import de la qual no s'ha donat a conèixer, BCN3D mantindrà la plataforma actual d'AstroPrint Cloud com una plataforma independent i seguirà desenvolupant noves funcionalitats per a la seva base d'usuaris. Així mateix, el cofundador de la companyia nord-americana Daniel Arroyo es convertirà en màxim responsable de programari de BCN3D.

L'empresa utilitzarà tot l'equip d'enginyeria de programari d'AstroPrint per a futurs desenvolupaments amb la finalitat de crear nous productes en la indústria de la impressió 3D.

Captura de pantalla 2021 09 07 a las 11.03.33

“Estem segurs que aquesta adquisició d'una empresa amb tanta experiència en aquest camp servirà per impulsar el nostre perfil d'impressió de BCN3D fins al seu màxim potencial, i que la fusió dels nostres equips suposarà sens dubte innombrables beneficis”, ha assegurat Xavier Martínez, conseller delegat de BCN3D. D'altra banda, BCN3D “seguirà explorant oportunitats de creixement inorgànic per desenvolupar la seva visió a llarg termini d'oferir solucions d'alta qualitat que permetin als innovadors crear el futur”, apunta el comunicat.

BCN3D compta amb clients com Nissan, BMW, la Nasa, Camper, Louis Vuitton o l'Institut Tecnològic de Massachusetts, entre d'altres.

Redacció / Fotos: BCN3D