Reig Jofre adquireix la filial britànica amb la compra del 49% de Cofides

Imprimeix

La farmacèutica santjoanenca va tancar 2020 amb unes vendes de 230 milions d'euros i un ebitda de 26,5 milions d'euros

La farmacèutica Reig Jofre s'ha fet amb el 100% de la seva filial al Regne Unit, Reig Jofre UK LTD, després de comprar el 49% del capital a la Companyia Espanyola de Finançament del Desenvolupament (Cofides), una operació amb la qual la farmacèutica vol consolidar la seva presència al país. Segons un comunicat de l’empresa ubicada a Sant Joan Despí, el 2014, la farmacèutica va constituir l'empresa britànica amb la finalitat de desenvolupar les seves unitats de negoci al Regne Unit i impulsar el seu pla estratègic de creixement internacional.

E6pTkm XEAEmcG9

L'any 2015, la societat publicoprivada Cofides, que ofereix suport financer a les inversions de les empreses espanyoles en l'exterior, va subscriure el 49% del capital de la societat a través del fons per a Inversions en l'Exterior (FIEX) del ministeri d'Indústria. Amb aquest suport, la farmacèutica va consolidar la seva presència al mercat britànic i va adquirir una cartera de medicaments dermatològics, integrada en la divisió de Specialty Pharmacare. El negoci de dermatologia a Regne Unit va representar el 7% dels ingressos d'aquesta gamma a nivell global en 2020.

Captura de pantalla 2021 07 22 a las 11.32.45

Reig Jofre UK LTD distribueix al Sistema Nacional de Salut (NHS en les seves sigles en anglès), mitjançant el sistema de licitació de Regne Unit, una gamma de productes especialitzats d'ús hospitalari de la divisió de Pharmaceutical Technologies, produïts en les plantes d'antibiòtics betalactámicos de Toledo i d'injectables i liofilitzats de Barcelona. Segons la companyia, el fet d'operar a Regne Unit amb una societat pròpia va contribuir a una adaptació ràpida als canvis regulatoris que ha suposat el Brexit.

E6FXQhlXIAAxCBP

Per Reig Jofre, l'expansió internacional és un dels pilars estratègics de creixement i, en 2020, el 55% de la xifra de negocis fora d'Espanya es va generar a través de les seves filials a Regne Unit, França, Portugal, Bèlgica, Suècia, Polònia i Singapur i d'acords de distribució amb més de 130 socis comercials en més de 70 països.

Reig Jofre va tancar 2020 amb unes vendes de 230 milions d'euros i un ebitda de 26,5 milions d'euros.

Redacció / Fotos: Reig Jofre