Comença la producció dels nous Seat ibiza i Arona a Martorell

Imprimeix

Dos models fonamentals en la gamma de la marca, dissenyats, desenvolupats i produïts íntegrament a Barcelona, arribaran al mercat amb un renovat disseny interior i exterior

La firma automobilística Seat ha començat aquesta setmana a fabricar els nous models Ibiza i Arona a la planta de Martorell. L'Ibiza i l'Arona, dos models fonamentals en la gamma de la marca espanyola, dissenyats, desenvolupats i produïts íntegrament a Barcelona, arribaran al mercat amb un renovat disseny interior i exterior.

El Seat Ibiza, presentat el 1984, és un dels vehicles més reeixits de la marca, amb gairebé sis milions d'unitats venudes, i el tot camí urbà Arona va arribar al mercat el 2017 i des de llavors s'han venut al voltant de 400.000 unitats.

“El Seat Ibiza és una icona de la indústria de l'automòbil i un dels pilars clau de la marca, mentre que l'Arona va ser el segon model de Seat més produït l'any passat”, destaca en un comunicat Herbert Steiner, vicepresident de Producció i Logística de la companyia.“Tots dos són fonamentals per a la fàbrica de Martorell, ja que representen la meitat de la producció de la planta. L'actualització que acaben de rebre ajudarà a l'Ibiza i l'Arona a mantenir la seva rellevància dins de la marca”, remarca el directiu. El disseny exterior de l'ibiza s'ha renovat amb fars LED i l'emblema amb la denominació del model en tipografia manuscrita.

4d40457b 94bd 4f7b b8ec 377351cb5c39 16 9 aspect ratio default 0

Per la seva banda, l'Arona inclou en la gamma el nou acabat X-Perience. En la part davantera destaquen els fars antiboira, redissenyats i situats en una nova posició -disponibles com a opció-, que augmenten l'aparença de tot camí.

A l'interior, assegura Seat, els dos models han experimentat una revolució, doncs aporten majors nivells de funcionalitat i qualitat gràcies a l'adopció de materials inèdits i més elegants i a l'augment de la connectivitat.

També millora l'ergonomia i presenten un nou volant multifunció tapissat en cuir Nappa. A tot això se sumen les noves sortides d'aire, pintades de sèrie i il·luminades en els acabats alts, i l'ús de la tecnologia d'il·luminació ambiental.

L'oferta mecànica està formada per motors de gasolina i gas natural comprimit, amb potències d'entre 80 CV i 150 CV en l'Ibiza, i entre 90 CV i 150 CV en l'Arona, associats a una transmissió manual o automàtica DSG de doble embragatge.

Redacció / Fotos: Seat