"Multiplicarem per deu l'espai ecològic per l'ampliació de l'aeroport"

Imprimeix

Maurici Lucena, president i conseller delegat d'AENA, ha participat en el Fòrum Empresarial del Llobregat i ha detallat que amb l'ampliació es passaria d'una capacitat de 55 milions de passatgers anuals a 70 milions i les hectàrees protegides de la zona es multiplicarien per deu

El Fòrum Empresarial del Llobregat ha celebrat avui una trobada virtual amb Maurici Lucena, president i conseller delegat d'AENA, on més de quaranta empreses de L'Hospitalet i Baix Llobregat han conegut de primera mà tots els detalls tècnics sobre el projecte dissenyat per AENA i han pogut resoldre els seus dubtes.

A la jornada, Lucena ha defensat el projecte d'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, pel qual es passaria dels 55 milions de passatgers anuals de capacitat als 70 milions, amb una mitjana de 90 operacions per hora (actualment són 80). "Des de l'any 2010, el tràfic internacional a l'aeroport s’ha duplicat en 17,5 milions de persones", ha subratllat Lucena.

E3WlQ91WQAMfMCF

Segons Lucena, "l'ampliació de l'aeroport del Prat suposaria una inversió de més de 1.700 milions d'euros", i es preveu la creació de més de 83.000 llocs de feina directes i de 356.000 indirectes. Això suposaria un creixement del PIB a Catalunya del 6,8 al 8,9%. Per tant,al territori de L'Hospitalet i el Baix Llobregat, que ara som el 13% del  PIB català, passaríem a ser el 17% del total. El projecte d'ampliació contempla la reconfiguració de la T1, la construcció d'un nou edifici satèl·lit, infraestructures de connexió entre terminals i un nou aparcament a la T1.

Pel que fa a la zona protegida que limita amb l'aeroport, que forma part de la Xarxa Natura 2000, Lucena ha especificat que "són 47 les hectàrees protegides, 27 de les quals són considerades d'alt nivell de protecció. Nosaltres multiplicaríem per 10 les àrees d'alt nivell de protecció i per cinc el conjunt global", ha afirmat."Mantenim el nostre compromís i objectiu de fer que l'aeroport sigui neutre en carboni l'any 2026", ha afegit el president d'AENA.

Per la part institucional, Nuria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, ha agraït la participació de Maurici Lucena a l'eFòrum i ha destacat la importància de millorar la connectivitat de l'àrea metropolitana i consolidar el creixement del territori. "Només aconseguirem aquest salt amb diàleg amb les institucions i agents socials del territori", ha recordat.

Redacció / Fotos: Fòrum Empresarial del Llobregat