Almirall podrà produir l’antibiòtic Seysara a Sant Andreu de la Barca

Imprimeix

La farmacèutica va rebre l’aprovació de l'Agència d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA)

La farmacèutica Almirall ha rebut l'aprovació de l'Agència d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) per produir a la seva planta de Sant Andreu de la Barca l'antibiòtic oral Seysara, un fàrmac indicat per al tractament de l'acne moderat i greu.

Tal com ha informat la companyia ahir dimarts, la planta produirà Seysara en comprimits de 100 mg (mil·ligrams) per a la seva comercialització als Estats Units, al mercat de la qual està previst que arribin a finals d'any i es comencin a subministrar de manera regular el 2022.

600x400 almirall

La planta de Sant Andreu de la Barca subministra en l'actualitat els principis actius necessaris per a estudis toxicològics, preclínics i clínics, i produeix 56 milions d'unitats de producte acabat a l'any.

A més, aquesta aprovació obre la porta a altres possibles autoritzacions per part de l'FDA per produir altres medicaments que actualment no es fabriquen en aquesta planta industrial.

almirall 3

El projecte d'internacionalització dels comprimits de Seysara de 100 mg va començar el gener de 2019 i l'aprovació de l'autoritat nord-americana es va atorgar l'abril d'aquest 2021, un període en el qual s'han completat totes les activitats necessàries per a la presentació regulatòria, inclosa l'adquisició de matèries primeres, la compra de maquinària, validacions, fabricació, estabilitats i serialització.

“L'aprovació de l'FDA per produir un medicament per als Estats Units marca una fita clau per Almirall, ja que, d'una banda, suposa tenir una doble font de subministrament per a aquest producte i, per l'altra, ens permet garantir la continuïtat d'un producte estratègic per al negoci”, ha destacat el director d'operacions Global Pharma de l'empresa, Marc Pérez.

Redacció / Fotos: Almirall-Arxiu