Rivas: "Els ajuntaments han de tenir veu en la gestió dels Fons Europeus"

Imprimeix

L'alcalde d'Esparreguera ha explicat, en una sessió virtual organitzada per Fòrum Empresarial del Llobregat, les mesures que està posant en marxa el consistori, com bonificacions d'impostos i ajudes de fins a 200.000 euros per a empreses, autònoms/es i comerç local

El Cicle de Trobades virtuals amb alcaldes/ses del Baix Llobregat, organitzat pel Fòrum Empresarial del Llobregat, ha realitzat una nova edició amb la participació d'Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera.

Les empreses del municipi que han participat en la sessió virtual han demanat més concreció i informació sobre els ajuts al teixit econòmic, els fons europeus o la millora d'accessos i mobilitat als polígons industrials. En aquest sentit, l'alcalde ha subratllat els ajuts per a empreses, autònoms/es i comerç local, de fins a 200.000 euros, gràcies als romanents del consistori. "Hem intentat ser imaginatius en les solucions", ha afirmat Rivas. "Hem adaptat el calendari fiscal, i hem llançat una bonificació de fins al 95% en l'IBI i l'IAE per a les empreses que augmentin la contractació de personal."

E1RRz9xXoAI0aPB 1

L'aprovació de les obres d'ampliació de l'A-2 per fer els accessos a la B-40 ha estat un altre dels temes destacats per l'alcalde, perquè "suposarà una gran millora en les connexions al municipi i facilitarà en gran manera la mobilitat."

eduard rivas 2

Sobre els Fons Europeus, Eduard Rivas ha assenyalat que, segons es troba establert, són les Comunitats Autònomes les que han de presentar els projectes a l'Estat. "Malgrat això, els ajuntaments hem de tenir veu en el disseny d'aquests projectes i la gestió dels Fons Europeus. Cal una millor coordinació amb la resta d'Administracions Públiques per aconseguir que aquests fons es puguin gestionar amb la participació del món local."

L'Ajuntament d'Esparreguera ha realitzat aquesta trobada en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el Pla d'ActuacióMunicipal (PAM).

Redacció / Fotos: Fòrum Empresarial del Llobregat