La Intersindical denuncia l’empresa CIDAC per la mort d’un empleat

Imprimeix

“Exigim aclarir els fets pels quals s'ha produït aquest sinistre i exigim que l'empresa CIDAC afronti totes les responsabilitats”, explica Marta Molina

La Intersindical ha presentat una denúncia davant el Departament de Treball contra l'empresa tèxtil CIDAC de Cornellà de Llobregat per la mort el passat 30 d'abril del treballador de 19 anys que va quedar atrapat entre unes bobines automàtiques per recollir tela.

“Exigim aclarir els fets pels quals s'ha produït aquest sinistre i exigim que l'empresa CIDAC afronti totes les responsabilitats, amb les conseqüències legals i penals que se'n puguin desprendre”, ha subratllat aquest dimecres la coordinadora i portaveu de la Unió Territorial de la Intersindical al Baix Llobregat i l'Hospitalet, Marta Molina, en un comunicat.

Captura de pantalla 2021 05 12 a las 10.49.51

El sindicat ha exigit “frenar d'una vegada per sempre l'explotació juvenil que practiquen algunes empreses', a les quals ha acusat d''aprofitar-se de les necessitats dels més joves per pagar sous miserables i fer-los treballar en situacions d'absoluta inseguretat.”

La Intersindical també s'ha adherit a la concentració convocada per familiars i amics del jove, juntament amb altres sindicats i organitzacions, que tindrà lloc demà davant de les instal·lacions de CIDAC. La setmana passada, la UGT també va anunciar que portaria CIDAC als tribunals i va assegurar que l'empresa acumulava cinc denúncies a Inspecció de Treball.

No obstant això, la directora d'Inspecció de Treball de Catalunya, María Luz Bataller, va matisar que des del 2017 només els consten dues denúncies, presentades el 20 i el 30 d'abril de 2021.

El cas, que està en mans de la Fiscalia, ha provocat també la reacció del conseller de Treball, Chakir El Homrani, que va expressar el seu empipament per la mort del jove treballador: “Anirem fins al final. Estem indignats. Actuarem amb molta contundència.”

Redacció / Fotos: CCMA-Arxiu