Visita d’obres de Mas al Centre de FP de l’Automoció

Imprimeix

El president ha explicat que les xifres relacionades amb la formació professional avalen l’evolució del model, ja que s’ha passat de 60.000 alumnes l’any 2.000 a una previsió de 110.000 pel curs vinent i  fins a 130.000 comptant amb els que faran formació a distància.

Després de visitar les obres i conèixer els detalls del projecte constructiu, els representants de la Generalitat han signat un protocol de col·laboració amb l’alcalde de Martorell (consistori que cedeix la major part dels terrenys) i algunes de les companyies més importants del sector (Doga, Ficosa, Gestamp, Nissan i Seat), plasmant així el compromís de les parts en l’impuls futur d’aquest equipament.

Així és el centre

Amb més de 10.000 m2 de superfície construïda, el nou Centre de Formació Professional de l’Automoció de Catalunya s’ubicarà a uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Martorell (la major part, amb uns 12.000 m2) i per Seat (al voltant de 2.400 m2) que estan situats en una ubicació estratègica, amb gran pes per a la indústria.

L’edifici dedicarà més d’un 20% de l’espai a tallers, demostrant la intenció de donar a les pràctiques un gran protagonisme en els currículums dels alumnes. Tanmateix, l’espai s’ha projectat amb una gran capacitat d’adaptació tant a les necessitats formatives de cada moment -marcades per l’activitat empresarial- com a les dimensions de les companyies.

Es preveu que els treballs de construcció del centre es perllonguin durant 18 mesos, podent estar operatiu per al curs 2013-2014. A ple rendiment, aquestes instal·lacions podrien rebre anualment un màxim de fins a 16.000 alumnes, tant de Formació Professional Inicial com d’FP per a l’Ocupació.

R. | Foto: Jordi Bedmar