“Sense indústria no hi ha futur i sense empreses no hi ha llocs de treball”

Imprimeix

Toni Mora, president del CTESC, considera que L'Hospitalet i Baix Llobregat és un referent en la creació de consensos, ja que “tenim una facilitat innata en la generació d'acords entre administracions, organitzacions i empreses per tirar endavant i ho hem demostrat també amb la crisi provocada per la COVID-19"

El Fòrum Empresarial del Llobregat ha organitzat una trobada virtual amb Toni Mora, president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), qui ha tractat les principals línies d'acció de l'organisme com a òrgan consultiu i d'assessorament al Govern en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals. L'organisme recomana assegurar una capacitat administrativa suficient, transparència  en la planificació i avaluació dels projectes d'inversió i un marc de cooperació administrativa a diferents.

En aquest sentit, les empreses que han participat a l'eFòrum han demanat més concreció sobre com diferents sectors -com el comerç de proximitat- es podran beneficiar d'aquests fons europeus i les vies per promoure l'activitat econòmica a tot el territori. Com a resposta, Mora ha defensat davant dels assistents que "sense indústria no hi ha futur, i sense empreses no es poden crear llocs de treball" i ha fet una ferma aposta per "impulsar mesures públiques, sempre amb la col·laboració privada, per impulsar l'activitat econòmica i l'activitat social."

E0IR3EvXEAAFvyA

"El territori de L'Hospitalet i Baix Llobregat és, precisament, un referent en la creació de consensos. Tenim una facilitat innata en la generació d'acords entre administracions, organitzacions i empreses per tirar endavant i ho hem demostrat també amb la crisi provocada per la COVID-19", ha afirmat. Mora ha destacat també la necessitat que les infraestructures  i les millores d'accessos i mobilitat al territori "s'assoleixin d'una vegada" i ha defensat  el turisme com a "element de qualitat en ocupació i desenvolupament econòmic al Baix Llobregat."

Sobre l'acció del CTESC, ha lamentat que, encara avui, és una institució desconeguda, malgrat la important acció que realitza. "La missió del Consell és contribuir a adequar les polítiques governamentals a les necessitats de la societat mitjançant l’anàlisi i el debat de les aportacions dels representants de les organitzacions sindicals i patronals, dels sectors agrari, marítimopesquer i de l’economia social, a més de persones de reconegut prestigi en els àmbits que són competència del CTESC", ha subratllat. "Tot i que la vinculació dels nostres dictàmens no és obligatòria, el 70% de les nostres observacions estan contemplades a les normes", ha defensat Mora.

1458464447150

Per la seva part, Maria Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d'AEBALL/UPMBALL, va agrair la participació de Toni Mora i la seva defensa de la indústria, recordant la importància de la indústria agroalimentària. "És erroni pensar que el sector primari no té res a  veure amb la indústria. Quan parlem d'indústria, hem de pensar amb més amplitud", ha afegit.

Redacció / Fotos: AEBALL-Fòrum Empresarial del Llobregat