Compomís de Seat de crear 500 llocs de treball per a joves fins a 2025

Imprimeix

Aquesta iniciativa de la direcció de l’empresa automobilística s’emmarca en la seva aposta estratègica per l’electrificació, que passa per llançar el seu primer cotxe sense emissions aquest any

La direcció de Seat s'ha compromès aquest dimarts a crear 500 llocs de treball fins a 2025 a Martorell per ser ocupats per joves en el marc de la seva aposta estratègica per l'electrificació, que passa per llançar el seu primer cotxe sense emissions aquest any.

16460

Durant la seva participació en l'esdeveniment 'Wake up Spain' organitzat per El Español, el president de Seat, Wayne Griffiths, ha anunciat aquesta iniciativa i ha assegurat que, en la carrera per l'electrificació de la indústria de l'automòbil, “el tren està partint i hem de pujar a ell”. “Aquest any cal prendre les decisions”, ha dit, després de mostrar la seva satisfacció pel pla aprovat pel Govern central per incentivar amb fins a 7.000 euros la compra d'un cotxe elèctric a Espanya, una de les condicions que ha posat Seat per fer realitat el projecte de fabricar 500.000 unitats a Martorell a partir de 2025.

resource5f756b568c233 seat wayne griffiths nuevo presidente de seat

Griffiths ha subratllat que la fabricació de cotxes elèctrics suposa una oportunitat per transformar les capacitats de la plantilla actual de Seat, però també per reduir la desocupació a la franja dels més joves a Espanya. “Caldrà transformar la gent que tenim, però també hi ha una gran oportunitat per a la gent jove. Espanya té un 40% de desocupació entre els joves, que és un desastre. Cal donar l'oportunitat a aquesta generació de formar-se en noves tasques i volem apostar per això”, ha manifestat. El president de Seat ha indicat que els 500 joves als quals contractaria la companyia, rebrien també formació seguint el model dual que incorpora classes i pràctiques.

En aquesta línia, ha assegurat que, en la indústria automobilística,“Espanya, si vol ser competitiva, ha de ser-ho amb valor afegit”, aprofitant, per exemple, el sol per generar energia renovable i instal·lant una fàbrica de bateries i una altra d'assemblatge de bateries prop de Martorell per raons logístiques.

“Tenim 15.000 llocs de treball a Martorell i el nostre objectiu és mantenir aquest nivell d'ocupació, tot i que fabricar cotxes elèctrics és diferent a fabricar-los de combustió, ja que donen menys feina. Si volem mantenir i fins i tot elevar aquesta ocupació cal aportar valor afegit”, ha assegurat Griffiths.

Entre altres plans, el president de Seat també ha dit que la companyia augmentarà en cent persones la plantilla de Seat Code, la divisió encarregada de crear programari sobre la mobilitat urbana i que ja compta amb un centenar d'enginyers contractats.

Paga extra

Seat abonarà una paga extraordinària de 400 euros bruts als seus treballadors per agrair la flexibilitat demostrada el 2020, quan l'activitat productiva va resultar molt afectada per la COVID-19 i la companyia va haver de recórrer a un expedient de regulació temporal per força major.

treballadors seat abril

La direcció de l'automobilística ha decidit donar aquesta paga, seguint la pràctica iniciada fa quatre anys d'abonar una paga de beneficis a l'abril, malgrat que el 2020 Seat no va tenir guanys, sinó pèrdues a causa de l'impacte de la crisi del coronavirus.

Redacció / Foto: Seat-Arxiu