Silence ven més de 9.000 motos elèctriques el 2020

Imprimeix

L’empresa va facturar l’any passat trenta-vuit milions d’euros i s’ha situat com una de les marques europees líders en mobilitat

El fabricant de motocicletes elèctriques Silence, ubicat a Sant Boi de Llobregat i Molins de Rei, va augmentar el passat any les seves vendes un 17,2%, superant les 9.000 unitats, i va aconseguir una facturació de 38 milions d'eurosDel total de 9.028 motocicletes venudes, 7.916 es van destinar al mercat europeu, sobre un total de 9.400 unitats fabricades, segons ha informat la companyia catalana, que va haver de paralitzar dos mesos la producció el 2020 a causa de la pandèmia.

EvkZ0MyXIAAmSld

Aquestes dades, afegeix Silence, la situen com una de les marques europees líders en mobilitat, tancant 2020 amb una quota del 66% al mercat de motocicletes a Espanya i del 40% a Europa. La marca, fundada fa nou anys per Carlos Sotelo, expilot del Dakar i conseller delegat de la companyia, compta actualment amb 76 punts de venda en més de 30 països.

Silence dissenya, desenvolupa i fabrica bateries i motos elèctriques i entre els seus clients, a més de particulars, figuren marques com Acciona, Seat, Telepizza, Ara Vinc, Cooltra o els ajuntaments de Barcelona i Madrid.

pruebas caballos 2 1 2 scaled

La companyia va patir el mes de novembre passat un incendi que va destruir la fàbrica de bateries de Molins de Rei, encara que les flames no van afectar la línia de muntatge, que des de maig està situada a la nova planta de Sant Boi de Llobregat. La firma va poder reiniciar la producció de bateries a mitjans de desembre, tan sols 35 dies després de l'incendi.

Redacció / Fotos: Departament de Salut