Proposta per ubicar la planta de bateries en terrenys d’Incasol

Imprimeix

El conseller d'empresa de la Generalitat, Ramon Tremosa, ha plantejat que la futura fàbrica s'instal·li en un polígon situat a dos quilòmetres de la planta de Seat a Martorell

El conseller d'empresa de la Generalitat, Ramon Tremosa, ha plantejat aquest diumenge l'opció que la futura fàbrica de bateries elèctriques que impulsa el Govern s'instal·li en un polígon de l'Incasòl situat a dos quilòmetres de la planta de Seat a Martorell.

Tremosa ha fet referència en un tuit a la cursa iniciada entre autonomies per acollir aquesta megafábrica i ha assegurat que “a dos quilòmetres de Seat hi ha un polígon de l'Incasòl disponible que compleix tots els requisits”, com són “un milió de metres quadrats, aigua abundant i connexió a la xarxa elèctrica.”

tremosaa

Precisament els sindicats de Seat han demanat als alcaldes de Martorell, Abrera i Sant Esteve Sesrovires, municipis situats en els voltants de la planta, que presentin una proposta conjunta per albergar la futura fàbrica de bateries elèctriques. Segons UGT i CCOO, els dos principals sindicats de Seat, si es posa aquesta proposta sobre la taula, la candidatura de Barcelona guanyarà més punts a l'hora de competir amb unes altres que puguin sorgir tant dins d'Espanya com de fora.

El conseller d'empresa recull així aquesta proposta i planteja com a ubicació de la fàbrica de bateries el polígon de l'Incasòl, que depèn de la Generalitat. Tremosa ha fet també referència a les declaracions que va realitzar fa un parell de setmanes la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, assegurant que la planta de bateries se situaria prop de Martorell. “Aviat veurem què vol dir l'expressió prop de Martorell i com justificarien si la hi porten fora de Catalunya”, ha assenyalat.

Fins ara, el Govern s'ha limitat a anunciar que constituirà un consorci públicoprivat per aixecar una fàbrica de cel·les de bateries a Espanya amb la participació de socis com Iberdrola i el grup Volkswagen, al qual pertany Seat.

Redacció / Fotos: Arxiu