Seat llançarà el seu primer cotxe elèctric urbà l’any 2025

Imprimeix

L’empresa automobilística no ha desvetllat si produirà el vehicle a la planta de Martorell

Seat ha anunciat aquest dilluns que llançarà al mercat un vehicle elèctric urbà el 2025, tot i que no ha desvetllat si es produirà a la planta de Martorell o en qualsevol altra del Grup Volkswagen.

El president de Seat, Wayne Griffiths, ha concretat així els plans de la companyia respecte al seu primer vehicle elèctric, que es preveu costi entre 20.000 i 25.000 euros, amb l'objectiu que sigui assequible per a la població de forma més massiva. L’automobilística, filial del grup Volkswagen, ha indicat que la fàbrica on s'assemblarà el vehicle es coneixerà “en els propers mesos.”

cq5dam.thumbnail.750.420

El llançament del primer elèctric de Seat s'emmarca en l'estratègia Future Fast Forward, amb la qual la marca pretén liderar l'electrificació en la indústria de l'automòbil a Espanya i que passa per arribar a produir més de 500.000 cotxes elèctrics urbans a Martorell, tant per a la marca com per al consorci alemany.

Pèrdues milionàries

D’altra banda, Seat va tancar l'exercici 2020 amb un resultat negatiu després d'impostos de 194 milions d'euros a causa de l'impacte de la Covid-19, davant dels 346 milions de benefici registrats en 2019, frenant en sec un cicle positiu de diversos anys.

En concret, la companyia va registrar un resultat operatiu de -418 milions, davant dels 352 milions de 2019, mentre que el benefici de 346 milions va mudar en pèrdues de 194 milions, segons ha informat aquest dilluns la marca en roda de premsa a Martorell, en la qual es donen les dades de la signatura seguint la comptabilitat espanyola.

seat treba cotxe

El president de Seat, Wayne Griffiths, ha destacat que aquests resultats negatius són els esperats atès que les vendes van descendir un 25,6% i els seus principals mercats, com Espanya, Regne Unit i Itàlia, van ser alguns dels més afectats per la pandèmia.

Redacció / Fotos: Seat