El trànsit de l’aeroport continua enlairant-se

Imprimeix
Creixen un 3,5% les operacions a El Prat, que registra per primer cop més de 16 milions durant el primer semestre de l’any

El trànsit de l’aeroport continua enlairant-se. El Prat va superar, per primera vegada en la seva història, els 16 milions de passatgers durant el primer semestre de l’any, han informat des d’Aena.

En concret van ser 16.424.130 usuaris els que van passar per les seves instal·lacions, un 3,5% més que el 2011.

A més, el juny es van tornar a superar els tres milions d’usuaris, amb un total de 3.402.907, el que es tradueix en un augment del 5,2% si ho comparem amb el mateix mes de l’any passat.

Pel que fa als creixements per tipus de trànsit, durant el mes passat destaca l’augment de passatgers en vols UE amb un creixement del 12,4%, respecte al 2011.

D’altra banda, els usuaris en els vols internacionals no UE també creixen amb un 8,4% més, mentre que els nacionals decreixen un 5,9% respecte al mateix mes de l’any passat.

Augment de viatgers russos

Torna a destacar el creixement de passatgers al mercat d’Amèrica Llatina amb un 19% més que l’any passat, gràcies als vols d’Iberia i Singapore Airlines a Sao Paulo i l’augment de freqüències d’Aerolíneas Argentinas a Buenos Aires, així com el d’Europa no UE no Schengen, amb un increment del 20%, gràcies al mercat rus que segueix a l’alça amb un augment del 29,8% en el numero d’usuaris respecte a juny del 2011.

També, aquest mes destaca el creixement dels passatgers del mercat canadenc, que creixen un 39% respecte a l’any passat, gràcies a l’increment de freqüències d’Air Canada i Air Transat en les seves rutes, així com a la nova ruta de la companyia Sunwing a Toronto.

Pel que fa a les operacions, es van realitzar 141.084 moviments de gener a juny, amb un descens del 4,8% sobre el mateix període del 2011, i 27.492 aterratges i enlairaments al mes de juny, una xifra un 0,3% inferior a la de l’any passat.

Redacció | Foto: Héctor Marín (Arxiu)