La restauració gavanenca crearà una plataforma pròpia d’entrega a domicili

Imprimeix

L’entitat ARG ha iniciat una campanya de promoció entre els seus associats per activar gratuïtament una versió online dels seus establiments

L’Agrupació de Restauradors de Gavà (ARG) té previst crear una plataforma pròpia d’entrega a domicili. Així ho ha confirmat Josep Maria Lluch, president de l’ARG, que emmarca la decisió dins de l’actual crisi que travessa el sector a causa de les restriccions per la pandèmia del coronavirus. Aquesta iniciativa, de fet, seria una última fase d’una campanya que l’ARG acaba d’engegar sota el nom “Canvia el xip”, i que permet als seus associats que vulguin poder activar gratuïtament una versió online dels seus establiments. La campanya compte amb el suport de l’Ajuntament de Gavà i de la Generalitat de Catalunya.

Captura de pantalla 2021 02 13 a las 11.29.41

Lluch ens ha explicat que tirar d’empreses de repartiment “pot ser viable per grans empreses de restauració”, però “si mirem en detall les condicions contractuals d’aquestes empreses que es dediquen a l’entrega de productes a domicili veurem que apliquen comissions d’entre el 30 i el 40% del valor de la factura. Evidentment, per la majoria de restauradors del nostre país això és menjar-se el marge comercial, així que el que hem de fer és crear una estructura àgil, en principi ara per ara pensada només per Gavà, i que tingui un cost que sigui el mínim indispensable per tal que el servei sigui el més eficient possible.”

Els perfils s’estan creant en col·laboració amb l’empresa local El Metrospost el que s’està fent exactament és “crear els seus espais digitals, facilitar-hi (si no en tenen) un banc d’imatges, i també introduir la seva proposta comercial i, per tant, crear el seu propi marketplace amb el seu perfil digital”. Això seria en una primera fase, però després, “i encara més important, vindria una segona fase en la que faríem difusió i comunicació d’aquests perfils, és a dir, que la població en general s’assabenti que aquests establiments tenen una presència a la xarxa, una proposta comercial a la xarxa”. Seria llavors quan l’ARG plantejaria la creació d’aquesta nova plataforma local de servei d’entrega a domicili.

Redacció / Fotos: ARG