L’empresariat viladecanenc encara el futur amb optimisme

Imprimeix

El 95% dels enquestats pel CEV manifesta no haver rebut cap ajuda de l’Ajuntament de Viladecans i el 83% tampoc ha rebut de la Generalitat de Catalunya

Malgrat que la majoria de l’empresariat viladecanenc no ha rebut pràcticament ajudes per part de l’administració -s’ha hagut d’acollir a ERTOs, ha demanat crèdits ICO i ha fet adaptacions als seus locals per prevenir la COVID-19- la majoria veu el futur amb optimisme i creu que, fins i tot, necessitarà augmentar la seva plantilla. Dues dades estretetes del qüestionari realitzar pel Club d’Empresaris de Viladecans (CEV) -la majoria de les empreses preguntades pertanyen a l’àmbit dels serveis-.

por que trabajan las personas en mi empresa 4 782 651

I malgrat que la gran part dels associats no tenen una plantilla extensa, un cop passada la pandèmia, més del 77%  no tenen cap intenció de reduir el personal.

Al llarg de tot aquest any de pandèmia, la majoria de les empreses han patit fortes restriccions econòmiques: el 61% d’ells han sol·licitat un ERTO, més del 83% té treballadors afectats per l’ERTO i quasi el 67% ha hagut de sol·licitar un crèdit ICO per tirar endavant la seva activitat econòmica. Davant la situació difícil que han viscut, gran part dels empresaris enquestats afirmen no haver tingut cap ajuda per part de l’administració.

empresaris vila

El 89% dels empresaris contesten que no han rebut cap ajuda com a autònom per cessament de la seva activitat, més del 83% no ha rebut tampoc cap ajuda de la Generalitat de Catalunya, i quasi el 95% manifesta no haver rebut cap ajuda de l’Ajuntament de Viladecans. A més, els empresaris de Viladecans han adequat les seves instal·lacions per fer front a la pandèmia de la COVID-19 en un 78%.

Malgrat les dades de dificultat que han aportat la primera part de l’enquesta, el 72% dels empresaris es mostren optimistes amb el futur i creuen que l’evolució de la seva activitat empresarial serà favorable en els mesos futurs. I l’optimisme es manté quan quasi un 67% dels enquestats creuen que no hi ha cap possibilitat que el seu negoci s’hagi de tancar.

trabajo oficina

També manifesten que no reduiran el personal a la seva plantilla. Alguns dels empresaris enquestats han volgut constatar a les observacions que el col·lectiu empresarial no té cap ajuda i que les poques que en disposen no són reals. Manifesten que cal escoltar les demandes de les empreses i alinear els recursos a les necessitats concretes que aquest col·lectiu demana i amb sentit.

Per últim, els empresaris posen en relleu que aquesta crisi ha demostrat les greus deficiències de l’administració pública i la falta d’empatia vers la realitat que està vivint les petites i mitjanes empreses.

Redacció / Fotos: Arxiu