Ramon Tremosa: "Hem de salvar les petites i mitjanes empreses de Catalunya"

Imprimeix

El Fòrum Empresarial del Llobregat va organitzar aquesta setmana una trobada virtual amb el Conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya amb més de quaranta empreses de l'Hospitalet i el Baix Llobregat

El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar una trobada virtual Ramon Tremosa, conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Les més de quaranta empreses assistents, així com AEBALL/UPMBALL com a patronal del territori, van aprofitar la reunió amb el Conseller per demanar que totes les ajudes per fer front a la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia, així com els fons europeus, arribin a les pimes. Les empreses van sol·licitar més facilitats per aconseguir fer test COVID-19 a les persones treballadores per poder continuar amb la seva activitat normal. Santiago Ballesté, president d'AEBALL/UPMBALL, també van destacar la importància de la indústria com a motor econòmic i de generació d'ocupació a l'Hospitalet i el Baix Llobregat.

Esz5J4sW4AIRF8V

Com a resposta, Tremosa va afirmar que "la prioritat del meu departament és ajudar a les empreses, impulsant la seva activitat. Hem de salvar les pimes". "Hem injectat tota la tresoreria de la Generalitat al teixit productiu, 1.500 milions d'euros fins al moment, per tal de pal·liar les restriccions per la Covid-19. Posem tota la carn a la graella fins que no tinguem les vacunes que ens permetin relaxar les mesures", va destacar.

En aquest sentit, Tremosa va destacar la importància dels fons europeus -que representen ajudes de fins a 140.000 milions d'euros- per superar la crisi: "Per aconseguir una gestió efectiva i ràpida d'aquests ajuts, és imprescindible la col·laboració institucional. Estem negociant un consorci entre Govern, Diputacions i grans ajuntaments, per a gestionar els projectes europeus, i agilitzar així els tràmits. Des de Catalunya hem d’actuar amb unitat per maximitzar i agilitzar l’arribada dels fons europeus". Per aconseguir la necessària dinamització de l'economia catalana, el Conseller va posar en valor el paper de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ), que "ha ampliat en 10 milions d'euros el seu pressupost per ajudar a les pimes en la seva digitalització i internacionalització”. "Des de l'administració s'ha de donar impuls als projectes empresarials, escoltant i acompanyant als empresaris i donant una resposta ràpida a les seves necessitats", va concloure.

Esz5LzaXIAExfHR

D'altra banda, M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general del Fòrum Empresarial del Llobregat i d'AEBALL/UPMBALL, va agrair la participació del Conseller i va destacar que l'entitat "és un vehicle entre les administracions i les pimes, molt necessari per crear complicitats i possibilitats de cooperació que impulsin  el creixement econòmic i el benestar social al territori."

Redacció / Fotos: RT