Luesma & Vega guanya el Premi Nacional d’Artesania 2020

Imprimeix

L'empresa de vidre té a Molins de Rei la seva seu i compta amb una àmplia trajectòria en el camp de l'artesania contemporània realitzant vaixelles per a l'alta gastronomia

Luesma & Vega ha estat guardonada amb el Premi Nacional d'Artesania 2020 que convoca el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, dotat amb 7.000 euros. El guardó, que s'ha donat a conèixer aquest dimecres, reconeix el conjunt d'una obra consolidada per la seva tasca d'unió entre “l'alta gastronomia i l'artesania d'excel·lència”, una característica que el jurat ha posat en valor com a senyals d'identitat de Luesma & Vega.

15 dsc2440

L'empresa de vidre té a Molins de Rei la seva seu i compta amb una àmplia trajectòria en el camp de l'artesania contemporània realitzant vaixelles per a l'alta gastronomia. Dissenya i produeix les seves peces en estreta col·laboració amb xefs de referència i de manera artesanal.

EpReWhGXcAEjfE1

EoZdof7W8AIQVBO

Cada col·lecció és exclusiva i el seu prestigi resideix en el concepte de la vaixella a mida en l'alta restauració, per a la qual han desenvolupat tècniques pròpies i investigació. Les seves noves vaixelles realitzades en vidre, que de vegades tenen aparença ceràmica, aporten noves textures i formes.

EpOcfrvW4AAd BY

Els Premis Nacionals d'Artesania 2020, convocats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme a través de l'Escola d'Organització Industrial (EOI) i la seva càtedra de promoció de l'artesania, Fundesarte, busquen amb aquests premis prestigiar un sector que a Espanya representa el 0,4% del PIB. Segons ha explicat el ministeri en una nota, el lliurament de la tretzena edició dels Premis Nacionals d'Artesania tindrà lloc el proper any, en el moment en què la situació sanitària permeti dur-la a terme amb seguretat per als seus participants.

Redacció / Fotos: Luesma & Vega