El clúster del motor demana un paper rellevant al centre d’FP de Martorell

Imprimeix

El president del CIAC, Josep Maria Vall, afirma aquest vincle estret de centre de formació amb les empreses redundarà en beneficis per al sector de l'automoció i l'economia en general

El Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC) ha demanat que la gestió del Centre de Formació Professional d'Automoció (CFPA) de Martorell depengui de les empreses del sector de l'automoció i ha proposat jugar 'un paper rellevant' en la seva governança.

josep maria vall president de la ciac

El president del CIAC, Josep Maria Vall, ha argumentat aquest dijous, en un comunicat, que aquest vincle estret de centre de formació amb les empreses redundarà en beneficis per al sector de l'automoció i l'economia en general. El CIAC s'ha posicionat així en el marc de les consultes que està duent a terme la Generalitat per dissenyar com ha de ser la gestió i l'oferta formativa i d'investigació de l'CFPA de Martorell.

15489 EMP 01 SOC reduida

La licitació del centre d'FP de l'automoció, inaugurat el 2015 a prop de la planta de Seat i que està infrautilitzat, va quedar deserta fa un any després que cap empresa s'oferís a gestionar-lo i després d'un passat de desavinences administratives per consensuar un programa formatiu.

En un informe, el CIAC considera que hauria de signar un protocol de col·laboració entre la Generalitat i les empreses del sector de l'automoció de Catalunya.

El clúster lamenta la demora en la licitació del centre, pendent des del juny del 2015, el que considera que ha afectat “de manera molt directa la credibilitat del projecte i no ha permès desenvolupar la formació demandada pel sector”, un dels de més pes en l'economia catalana.

Actualment, al consorci del centre són presents el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya, l'Ajuntament de Martorell, i els departaments de Presidència, Empresa i Coneixement, Ensenyament i Treball, Afers Socials i Famílies.

Redacció / Fotos: Arxiu