El comitè d’empresa de Faurecia convoca cinc dies de vaga

Imprimeix

L’aturada podria afectar la producció de la fàbrica de Seat a Martorell a la de Nissan

El comitè d'empresa de Faurecia ha convocat vaga a la planta d'Abrera del 23 al 27 de novembre en contra de l'ERO que afecta 160 dels 308 treballadors de la factoria, una aturada que, si es produeix, pot alterar la producció de Seat. I és que Faurecia produeix els taulers de control amb què van equipats el Seat Ibiza, el Seat Arona i l'Audi A1, de manera que fonts de SEAT han explicat que segueixen de prop la situació, atès que Faurecia és un proveïdor directe de la marca espanyola.

EmxRd KW4AE2W1s

En un comunicat, CCOO de Catalunya ha explicat que la vaga de cinc dies a Abrera s'ha convocat per “forçar l'empresa a retirar l'ERO i a buscar alternatives per garantir la màxima ocupació possible.”

Per la seva banda, la presidenta del comitè d'empresa de Faurecia a Abrera, Verónica Amaya, ha dit que la vaga pot afectar també la producció de Nissan, perquè Faurecia li subministra els panells interiors que van a la furgoneta NV-200 i en el model Navara. Amaya ha justificat la vaga perquè les postures d'empresa i sindicats són encara molt llunyanes i ha retret l'actitud de la companyia.

EmnC5h0W4AAuf74

Demà dijous el comitè de Faurecia ha convocat una concentració a les portes de la fàbrica, situada a Abrera, coincidint amb la reunió prevista amb la direcció de l'empresa, i divendres està previst una altra trobada amb la mediació de l'administració.

La vaga de Faurecia arriba pràcticament un any després de l'incendi que va afectar la fàbrica d'Abrera i que va obligar a interrompre la producció a la planta de Seat a Martorell. Per això, aquest sindicat ha retret a Faurecia que hagi presentat un ERO per a aquestes 160 persones quan fa un any la plantilla es va bolcar per posar en marxa la planta al més aviat possible després d'aquest succés. “Un esforç i un compromís que ara l'empresa premia amb acomiadament”', denuncia CCOO.

Redacció / Fotos: Faurecia CCOO