El Corte Inglés de Cornellà de Llobregat, afectat per un segon ERTE

Imprimeix

L’empresa, que ha anunciat que no pot assumir el compromís aquesta vegada de completar el salari dels empleats, ho fa per motius de força major i durarà en principi catorze dies

El Corte Inglés té previst aplicar ERTEs a una part dels treballadors de les seves botigues a Catalunya -entre les quals es troba la de Cornellà de Llobregat-, Astúries i Castella i Lleó, comunitats on les mesures de restricció a la mobilitat impliquen en bona part el tancament dels seus establiments, excepte àrees de supermercats i altres productes de primera necessitat.

el corte ingles

Tant la direcció de l’empresa com els sindicats, aquests Expedients de Regulació Temporal dOcupació (ertes) seran per força major i en principi duraran catorze dies, a l'espera de saber-se si les citades restriccions es prolonguen, i en aquest cas, es faria el propi amb els expedients. Comissions Obreres calcula que de moment es veuran afectades prop de 9.000 persones (5.000 a Catalunya, 2.000 a Astúries i altres 2.000 a Castella i Lleó). En cas que en altres comunitats s'imposin restriccions similars, totes dues parts donen per descomptat que l'empresa haurà d'impulsar ertes similars per als treballadors afectats.

el corte ingles cornella

No complementarà el salari

Encara que durant el confinament nacional de la primera onada, El Corte Inglés va completar fins al 100% del salari als 25.900 empleats als quals se'ls va aplicar un erte, en aquesta ocasió no farà el mateix, argumentant que ara no pot assumir tal compromís en vista de la volatilitat i la deterioració de la situació.

18214385

Des que el passat 8 de juny la companyia va reincorporar al 100% de la seva plantilla i va anar reobrint els seus centres, també ha realitzat un important esforç per implementar contundents mesures de seguretat, des d'higienització i ventilació, fins a establiment de caixes especials per a majors de 65 anys i protocols per al manteniment de distàncies de seguretat.

Agències de viatges

Cas diferent és el de Viatges El Corte Inglés, que manté a 4.718 treballadors sota un erte que en principi estarà vigent fins al 31 d'agost de 2021, donat la particular deterioració del sector turístic a nivell mundial. L'empresa s'ha compromès a garantir l'ocupació als treballadors de Viatge.

Redacció / Fotos: Google Maps