Ciments Molins guanya 62 milions d’euros els nou primers mesos de 2020

Imprimeix

L’empresa vicentina ha obtingut un dotze per cent menys de beneficis respecte al mateix període de 2019

Ciments Molins ha obtingut un benefici de 62 milions d'euros fins a setembre, un 12% menys que en el mateix període de 2019, si bé els resultats aconseguits entre juliol i setembre se situen per sobre dels registrats abans de la pandèmia.En aquest tercer trimestre, la companyia de Sant Vicenç dels Horts ha guanyat 29 milions, fet que suposa un 44% més que l'any anterior, quan el resultat va ser de 21 milions.

Captura de pantalla 2020 10 30 a las 9.43.14

Quant als ingressos, s'han situat en 546 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, un 8% menys, segons ha informat la companyia, que assegura que la contracció dels mercats en el segon trimestre ha estat parcialment compensada amb una acceleració de l'activitat en ciment i formigó en el tercer. En concret, entre juliol i setembre els ingressos han assolit els 206 milions d'euros, un 8% més que en els mateixos mesos de 2019.

Ciments Molins afirma que el seu model de negoci és resilient enfront de la crisi. La COVID-19, explica, va tenir un efecte limitat en els resultats del primer trimestre i un impacte molt negatiu en el segon, mentre que entre juliol i setembre els resultats han estat superiors a 2019.

Sin títuloe

L'ebitda (benefici brut d'explotació) s'ha situat al tancament del tercer trimestre en els 143 milions, similar al del mateix període de 2019. Quant al deute financer net, ha disminuït fins als 86 milions d'euros, el que representa una reducció del 52% respecte a 31 de desembre del 2019.

Ciments Molins preveu que en el quart trimestre es mantingui la tendència de recuperació gradual i espera tancar l'any amb un ebitda proper al del 2019, tot i l'impacte de la crisi de la COVID-19 i de la depreciació de les divises. EFE

Redacció / Fotos: Arxiu-Ciments Molins