Wayne Griffiths és el nou president de SEAT

Imprimeix

El britànic substitueix Luca de Meo i mantindrà el càrrec de CEO de CUPRA

El Consell d'Administració de SEAT, dirigit pel president del Comitè Executiu del Grup Volkswagen, Herbert Diess, ha nomenat a Wayne Griffiths nou president de la companyia SEAT a partir de l'1 d'octubre. Griffiths també continuarà com CEO i president de la marca CUPRA i, de moment, com a vicepresident executiu Comercial de l'empresa. Carsten Isensee es mantindrà com a vicepresident executiu de Finances i IT, càrrec que ja ocupava durant la seva presidència en funcions de SEAT.

Griffiths es va incorporar a SEAT en 2016 com a màxim responsable de vendes i ha portat a la companyia al següent nivell. Durant els últims tres anys, i fins al primer trimestre de 2020 (el període anterior a la COVID), SEAT va ser la marca amb major creixement a Europa. Amb Griffiths al comandament de l'àrea comercial, SEAT va desplegar la major ofensiva de productes fins al moment, i va batre tots els rècords de vendes, amb un augment de més del 40% entre 2016 i 2019. El nou president és, a més, un dels creadors de la marca CUPRA i de la nova SEAT MÓ.

imageCrop1.resizeViewPort.crop.desktopAspectRatiofileReference 1

Segons Herbert Diess, “Wayne Griffiths és un dels directius més qualificats del Grup. Durant els últims quatre anys, ha conduït les vendes de SEAT a nivells rècord i està liderant el desenvolupament de la nova marca CUPRA. Compta amb tot el meu suport i estic segur que seguirà el rumb de l'èxit en SEAT”. Herbert Diess també ha expressat la seva gratitud a Carsten Isensee per la seva labor com a president en funcions, ja que “va assumir el lideratge i la responsabilitat en uns mesos difícils marcats pels efectes de la COVID-19, i ha garantit la continuïtat de l'operativa del negoci.”

Altres nomenaments

SEAT també ha nomenat a Herbert Steiner nou vicepresident de Producció i Logística, a partir de l'1 de novembre. Steiner substituirà en el càrrec a Christian Vollmer, qui s'ha incorporat a Volkswagen com a nou responsable de producció de la marca.

imageCrop1.resizeViewPort.crop.desktopAspectRatiofileReference 2

D’altra banda, Luis Comas ha deixat el seu càrrec actual com a vicepresident de Serveis Legals i Bon Govern de SEAT i ha estat nomenat pel Consell d'Administració de SEAT com a membre independent del Consell d'Administració de SEAT i de Volkswagen Navarra. Comes també assumirà la presidència de la Comissió d'Auditoria, Compliment i Bon Govern (CACBG) de SEAT i de Volkswagen Navarra, en substitució de Josep Piqué, qui ostentava el càrrec des de 2017, una vegada finalitzat el període estatutari d'aquest lloc.

Redacció / Fotos: SEAT