L’empresa automobilística SEAT aposta pel teletreball

Imprimeix

Més de 1.000 empleats ja s'han adherit a la iniciativa per fer la feina a distància dos dies a la setmana que, a més, permet reduir 7,2 kg de CO₂ al dia per treballador

SEAT ha posat en marxa un nou model de treball per a fomentar un entorn laboral flexible i dinàmic, que afavoreixi la conciliació de la vida personal i laboral. Aquesta iniciativa, denominada Smart Work, té com a objectiu implementar una nova cultura corporativa més àgil i sostenible, així com fer un pas més en la transformació digital de la companyia.

El nou Smart Work de SEAT, acordat amb la representació sindical, combina presència en l'oficina amb el treball a distància i està basat principalment en la confiança mútua entre l'empleat i la companyia. Les persones que s'adhereixin a aquesta iniciativa podran exercir de manera online les seves funcions fins a dos dies a la setmana des de qualsevol lloc, organitzant-se el seu propi horari entre les 06.00 i les 20.00 hores.

SEAT launches a new way of working 01 HQ

“La millora contínua, el creixement professional i el benestar dels treballadors és una prioritat per a SEAT. Amb Smart Work volem consolidar un nou model de treball digitalitzat, flexible i sostenible, que permeti una major conciliació de la vida personal i laboral”, ha assenyalat Xavier Ros, vicepresident executiu de Recursos Humans i Organització de SEAT. “Després de l'experiència dels últims mesos, ha quedat clar que el treball a distància ha arribat per a quedar-se. En SEAT volem continuar avançant en aquesta direcció i aquesta iniciativa demostra el compromís de la companyia de ser un ocupador innovador i àgil, capaç de retenir el talent intern i d'atreure a nous professionals”, ha afegit Ros.

Aquesta nova forma de treball inclou un acord de desconnexió digital que assenyala que l'empleat té dret a no respondre qualsevol tipus de comunicació fora del seu horari laboral. Per a sol·licitar el Smart Work, és indispensable ocupar una posició que permeti treballar a distància i haver finalitzat una formació sobre Prevenció de Riscos Laborals (PRL).

SEAT launches a new way of working 02 HQ

De 5.554 persones de SEAT que poden optar per aquesta nova modalitat, ja s'han inscrit més de 1.000 durant la primera setmana d'implementació. El projecte ha estat dissenyat ad hoc per a ajustar-se al màxim a les necessitats de la plantilla i, per a això, més de 2.400 treballadors han participat activament a través d'enquestes en el desenvolupament dels principals punts d'aquest nou sistema flexible.

D'altra banda, el compromís de SEAT amb la sostenibilitat també es reflecteix en la posada en marxa d'aquest nou model. Amb ell es facilita la reducció de les emissions de CO₂ a l'atmosfera, ja que per cada persona que treballi de manera telemàtica es redueixen de mitjana 7,2 quilos de CO₂ al dia.

Redacció / Fotos: SEAT