Declaració institucional contra el tancament de Nobel Plàstiques Ibérica

Imprimeix

L'Ajuntament de Sant Joan Despí insta a la direcció del grup que reconsideri la decisió i negociï una alternativa per als més de 200 treballadors i treballadores que es quedaran sense feina

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat avui una declaració institucional que rebutja el tancament de l'empresa Nobel Plàstiques Ibérica, ubicada al polígon industrial Fontsanta de Sant Joan Despí i dedicada a la fabricació de components d'automoció, concretament conductes de plàstic per a fluids.

El cessament de l'activitat deixaria sense feina més de 200 treballadors i treballadores de l'única planta que la companyia té a l'Estat espanyol. La declaració, aprovada per unanimitat dels sis partits polítics, demana al grup Orhan Holing, insta a la direcció del grup a reconsiderar la decisió i a negociar amb els representants de la plantilla una solució alternativa que permeti garantir el manteniment de l’activitat i la màxima ocupació.

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha comentat que "l'anunci del tancament ha estat una sorpresa, ja que em consta que s'havien fet importants inversions per modernitzar i robotitzar les instal·lacions. Aquest anunci agreuja un sector, el de l'automoció, que ja està molt tocat davant el tancament que Nissan va anunciar al maig."

Captura de pantalla 2020 07 30 a las 16.33.04

Segons s'argumenta en la declaració, que es traslladarà als agents socials, als representants dels treballadors i treballadores i a la direcció de l'empresa, el 22 de juliol es va conèixer l'anunci del grup Orhan Holding, al qual pertany Nobel Plàstiques Ibérica, de finalitzar l'activitat justificant la decisió en l'impacte que ha tingut la pandèmia de la COVID-19 en l'economia mundial, i en concret, en la indústria de l'automoció. L'empresa, que encara no ha posat data al tancament, al·lega pèrdues econòmiques i explica que deslocalitzarà la producció a alguna de les plantes del grup a Europa o el Marroc.

Segons fonts municipals, l'anunci ha agafat per sorpresa als treballadors i treballadores de la planta de Sant Joan Despí que acaben de sortir d’un ERTO per força major i un altre d'organitzatiu. Un 80% de la plantilla és personal fixe, mentre que un 20% hi treballa com a eventual.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí-Google Maps