SEAT invertirà 5.000 MEUR a Martorell en nous models i l'electrificació

Imprimeix

La companyia automobilística preveu començar a produir cotxes elèctrics a Catalunya en cinc anys i llançarà el-Born sota la marca Cupra

L’empresa automobilística preveu invertir 5.000 milions d’euros a Catalunya en els propers cinc anys per invertir en projectes I+D per desenvolupar nous models i equips i instal·lacions a la planta de Martorell i aconseguir electrificar la gamma. Tot i admetre que aquest any ha estat un dels “més difícils en la història de SEAT”, la companyia que presideix Carsten Isensee té la intenció de fabricar cotxes elèctrics a partir del 2025 a Martorell, i també preveu la contractació de més de 100 persones per treballar al SEAT:CODE, el centre de desenvolupament de software que s’ubicarà a la Rambla de Barcelona. A més, Seat ha anunciat que llançarà el nou model e-Born sota la marca Cupra i un nou sistema de motos compartides per Barcelona.

SEAT invest in its future 03 HQ

L’e-Born és un cotxe dissenyat i desenvolupat totalment a Barcelona que es fabricarà a Zwickau, Alemanya, i arribarà al mercat l’any que ve. El president, Carsten Isensee, ha admès el “greu impacte de la COVID-19 en la indústria de l’automòbil”, que truncarà els últims anys amb resultats rècord de SEAT. Amb tot, ha mostrat confiança que després d’un primer trimestre dolent i un segon de “pitjor”, la situació s’anirà recuperant “almenys parcialment, durant la segona meitat de l’any”. “Martorell gairebé ja treballa al mateix ritme de producció que abans de la COVID-19”, ha dit el president de SEAT, que ha insistit en ser “optimista.”

Redacció / Fotos: SEAT