Un ERO a Comdata podria afectar 700 treballadors a Viladecans i Esplugues

Imprimeix

Segons CCOO veu "inacceptable" i “injustificable” la intenció d'acomiadar 3.000 persones a l'Estat i no acollir-se a la pròrroga dels ERTO

Comdata ha comunicat als treballadors que presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a la majoria de centres que té a l'Estat espanyol, incloses les 700 persones que treballen a Viladecans i Esplugues, segons ha denunciat el sindicat CCOO en un comunicat. El sindicat veu "inacceptable" i "injustificable" la posició de la multinacional italiana  i diu que hi ha "altres sortides abans d'acomiadar", com ara acollir-se a la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporals d'Ocupació (ERTO).

comdata e1593710345861 655x368

La decisió de l’antia Digitex podria afectar 3.000 treballadors de l'empresa a tot l'Estat espanyol, ja que s'hi inclouen tots els centres menys el de Talavera (Toledo), apunten els sindicalistes. L'empresa fa serveis d'atenció al client per a empreses com CaixaBank, Iberdrola, Telefónica i Gas Natural, entre altres, i durant la pandèmia ha estat considerada com a "servei essencial".

ERTO de força major

Concretament, en els centres de Viladecans i Esplugues van ser els únics on el passat mes de maig es va fer un ERTO per força major. L'afectació va ser de 100 persones, de les quals el 90% van ser acomiadades el 15 de juny per la pèrdua d'un dels serveis, indica el sindicat. "Després de quatre mesos sense direcció per culpa de la dimissió en bloc de l'anterior, la primera decisió de la nova ha estat comunicar un ERO per al conjunt dels centres de l'empresa, a excepció del de Talavera", han afegit.

Segons els representants dels treballadors, l'empresa argumenta causes econòmiques i organitzatives, que "han estat provocades per l'absència de direcció del negoci". Els sindicalistes també remarquen que una gran part de la plantilla de Digitex té una antiguitat major als 10 anys, i recorden que han flexibilitzat les seves condicions laborals per "facilitar la viabilitat del projecte i la seva competitivitat". L'empresa, diuen, està "fortament feminitzada". CCOO també fa una crida a les principals empreses clients, ja que considera que "d'ells depèn en quines condicions laborals es dóna el servei als seus propis clients."

Redacció / Fotos: El Bruguers Digital