L’empresa SEAT preveu retallar la seva producció un trenta per cent

Imprimeix

La marca automobilística ha vist frenada les seves vendes per la crisi sanitària de la COVID-19

Sembla que la crisi s’ha instal·lat ara a SEAT després de l’anunci de tancament de Nissan. Segons informa TV3, l’empresa automobilística preveu retallar la seva previsió de producció un mínim del 30% en funció de com responguin les vendes. La pandèmia pel coronavirus ha vist frenada la seva espectacular marxa (500.000 cotxes fabricats a Martorell) i podria afectar uns 14.000 treballadors. Tot a punta que es quedarà en 356.000 vehicles anuals, a un 71% de la seva capacitat.

la planta de seat a martorell

Segons apunten els sindicats “la situació serà complicada perquè deixarem de fabricar 148.000 cotxes. Si tot va bé i tot es manté estable fins a desembre, poden ser més o poden ser menys, però es basarà en com evolucioni els marcats.”

Marxa de Luca de Meo

La disminució de les vendes s’ha afegit la marxa de Luca de Meo a Renault que ha deixat un gran buit de poder que cobreix de forma interina Carsten Isensee.

A més, la falta d’un posicionament clar de la marca en el sector del cotxe elèctric -que segueix creixent- l’ha deixada en un lloc on SEAT podria patir en el futur, segons apunta TV3. Volkswagen ha fet marxa enrere en alguns projectes que tenia assignats l’empresa martorellenca, com el desenvolupament d'una plataforma per fabricar elèctrics petits (Small BEV), o que el Seat el-Born, el model que havia de ser l'estrella elèctrica, passi a ser de la marca Cupra, més cara i que evitarà fer la competència en preu al mateix model de la matriu Volkswagen, l'ID3.

the seat factory in martorell singled out with a transformation award 04 hq

També s'han frenat els plans perquè SEAT torni al mercat xinès produint amb l'aliança que té Volkswagen amb JAC i el creixement a Llatinoamèrica, explica el canal autonòmic. Els sindicats també pateixen per la possible segregació de l'àrea comercial, i el seu trasllat a Vaesa (filial espanyola de VW).

Reunió

El consell de SEAT té previst una reunió avui dimecres amb la presència del president de Volkswagen, Herbert Diess. Una reunió on s’haurà de clarificar el futur, ara per ara incert, de l’empresa.

Redacció / Foto: Arxiu