El 90% de les empreses del territori no han pogut fer o adquirir tests

Imprimeix

En canvi, amb relació als EPI’s i altres sistemes de prevenció, el 96% de les empreses afirma que ja pot oferir a les persones treballadores totes les mesures de seguretat recomanades

Segons l’AEBALL, el 90% de les empreses de l'Hospitalet i el Baix Llobregat indiquen no han pogut adquirir tests per protegir la salut de les persones treballadores i més de la meitat de les empreses del territori continuen teletreballant a causa de la crisi sanitària, econòmica i social provocada pel coronavirus. Són algunes de les dades que es recullen del tercer estudi sobre l'impacte de l'estat d'alarma i la COVID-19 amb l'objectiu de veure l'evolució de la situació a les diferents empreses del territori, i és el primer qüestionari que es realitza en la nova etapa de desconfinament, just quan el territori va passar a la Fase 1 decretada pel govern espanyol.

download 1 afectacions

En el context actual s'observa com les empreses han pogut dotar-se de les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries: més del 96% afirma que les pot oferir als seus treballadors. També més del 76% assegura disposar d'EPI's quan, a l'anterior estudi, prop del 44% de les empreses necessitaven EPI's amb urgència.

Afectacions

La principal afectació de les companyies continua sent el cessament temporal de l'activitat dels seus clients (segons el 76,4% dels enquestats, que van ser el 82% a l'anterior estudi), seguit per la manca de subministrament i matèries primeres (prop d'un 22% dels consultats). A més, prop del 90% de les empreses consultades afirmen que no han pogut fer o
adquirir tests per protegir la salut de les persones treballadores.

dona treballant 070319

El 27% de les companyies afirmen que encara es troben total o parcialment inactives a causa de la crisi actual, mentre que més de la meitat dels consultats aposta pel teletreball com a mesura per aconseguir la conciliació laboral davant el tancament d'escoles i per preservar la salut i la seguretat de les persones treballadores durant la pandèmia. Prop del 34,5% contemplen els ERTOs com a mesura a implementar en el futur ( a l'anterior estudi la xifra era del 44%) i el 42% defensa l'assistència al centre de treball per torns o modificació de l'horari laboral com a mesures per afrontar la crisi.

Finançament

El 56,4% de les empreses (el passat 15 d’abril eren el 62%) haurà de sol·licitar finançament no previst, i el 14,3% afirma que no podrà subsistir sense ajuts. Es manté, doncs, per sobre del 55% el percentatge d'empreses que, des que va començar l'Estat d'Alarma, hauran de trobar liquiditat addicional per mantenir la viabilitat dels seus negocis.

Redacció / Fotos: Arxiu