S’aprova una proposta de mesures per l'efecte de la COVID-19 a les empreses

Imprimeix

L’AEBALL demana a les Administracions Públiques flexibilitat i ajornament del pagament d'impostos i taxes, agilització i impuls dels tràmits online i altres mesures per preservar l'activitat de les empreses i l'ocupació

La junta directiva d'AEBALL i UPMBALL han aprovat la llista de "Mesures necessàries per minimitzar l'impacte de la crisi de la COVID-19 a les empreses", un document dirigit a les diferents Administracions Públiques amb les principals reclamacions de la patronal. Al document, l'entitat realitza una sèrie de reclamacions a curt termini, com impulsar la indústria, augmentar la inversió en innovació, dur a terme una reforma de les Administracions Públiques; a més de reformar i simplificar la fiscalitat, impulsar els tràmits online, fomentar la col·laboració públic-privada o fomentar la inversió pública, entre d'altres.

El document recull mesures urgents aplicables per les administracions locals, com la flexibilitat i ajornament d'impostos i taxes, l'agilització dels permisos i tràmits, bonificacions per adaptar les empreses als requisits de seguretat exigits pel nou context; el suport al comerç i l'activitat econòmica de proximitat o la realització de programes d'inserció laboral subvencionats que facilitin la creació de llocs de treball al teixit empresarial.

0000lhpic

Amb relació a les mesures urgents aplicables a altres nivells de l'administració, la patronal demana injecció de liquiditat i avals per cobrir les necessitats financeres de les empreses; posposar part de les quotes a la Seguretat Social de les empreses que no hagin demanat ERTO's i garantir la disponibilitat d'EPI's i tests a preus raonables.

Aquestes mesures són molt necessàries davant un context en el qual el nombre de persones en risc d'atur ha augmentat per quart mes consecutiu al territori. Amb l'inici de l'Estat d'Alarma i el confinament, el març va deixar un augment de 3.900 aturats. Tot i això, s'han produït a L'Hospitalet i el Baix Llobregat més de 12.400 contractes al passat mes d'abril, signe del dinamisme del territori que es manté davant d'una situació tan difícil com l'actual.

Redacció / Fotos: AEBALL-Arxiu