Nou augment de demandes d’ocupació i caiguda de l’afiliació a l’abril

Imprimeix

L’afiliació a la Seguretat Social cau en més de 2.700 persones respecte el trimestre anterior

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, creixen en 45.728 les demandes d’ocupació a les oficines de treball en el mes d’abril, l’increment més elevat de tota la sèrie històrica. L’afiliació a la Seguretat Social cau en més de 2.700 persones respecte el trimestre anterior.

Captura de pantalla 2020 05 21 a las 8.30.39

Aquest informe realitza un seguiment de les principals fonts estadístiques de dades relacionades amb el mercat de treball durant els mesos posteriors a les mesures extraordinàries decretades per l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març de 2020. Concretament: demandes d’ocupació i atur registrat; afiliació a la Seguretat Social; mesures de regulació d’ocupació.

Captura de pantalla 2020 05 21 a las 8.30.58

Captura de pantalla 2020 05 21 a las 8.31.18

Així, en el mes d’abril es veu com creix en 45.728 el nombre de persones demandants d’ocupació al Baix Llobregat, de les quals 5.238 corresponen a atur registrat, 92 a altres col·lectius no ocupats i 40.398 a la resta de demandants, que aplega, entre d’altres, el conjunt de demandants ocupats en què s’encabeixen les persones afectades per ERTO.

Si s’observa el detall de la variació de demandants i d’atur registrat per activitats econòmiques, es veu com les activitats relacionades amb l’ocupació (que inclou ETT) són les que més creixen pel que fa a l’atur registrat, mentre que en la resta de demandants d’ocupació són la fabricació de vehicles de motor, serveis de menjar i begudes, comerç al detall i a l’engròs i la construcció les activitats que més creixen.

Como se fabrica un coche 0

El nombre d’afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social ha baixat respecte del mes de març en més de 2.700 afiliacions, la gran majoria en el Règim General, tot i que altres règims especials, com l’autònom, també han patit una caiguda en l’afiliació.

Redacció / Fotos: Arxiu