Augmenten les demandes d’ocupació al mes de març a la comarca

Imprimeix

És l’increment més elevat des de l’any 2009 i cau l’afiliació a la Seguretat Social en gairebé 10.000 persones

Segons informa l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, creixen en 4.511 les demandes d’ocupació a les oficines de treball en el mes de març, l’increment més elevat des de l’any 2009. L’afiliació a la Seguretat Social cau en gairebé 10.000 persones.

Aquest informe realitza un seguiment de les principals fonts estadístiques de dades relacionades amb el mercat de treball durant els mesos posteriors a les mesures extraordinàries decretades per l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març de 2020. Concretament: demandes d’ocupació i atur registrat; afiliació a la Seguretat Social; mesures de regulació d’ocupació.

 foto3414994 94f8b0c9

Així, el mes de març es veu com creixen en 4.511 el nombre de persones demandants d’ocupació al Baix Llobregat, de les quals 2.875 corresponen a atur registrat, 22 a altres col·lectius no ocupats i 1.164 a la resta de demandants, que aplega, entre d’altres, el conjunt de demandants ocupats.

Les activitats econòmiques més afectades per l’atur han sigut les relacionades amb persones que prestaven serveis a través d’empreses de treball temporal, així com els serveis de menjar i begudes, el comerç al detall i a l’engròs i la construcció.

El nombre d’afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social ha baixat respecte del mes de febrer en 9.738 afiliacions, la gran majoria en el Règim General, tot i que altres règims especials, com l’autònom, també han patit una caiguda en l’afiliació.

Redacció / Fotos: Diari Mes