Sant Vicenç dels Horts crea una ajut econòmic per a persones vulnerables

Imprimeix

Està destinat per als que esperen el pagament d’un expedient de regulació mínim, serà de 200 euros i les compres s’hauran de fer en comerços del municipi

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts continua treballant per a la seva ciutadania davant la crisi sanitària de la COVID-19. El consistori municipal ha creat un ajut econòmic adreçat a les persones afectades per un ERTO o un ERO que encara no hagin cobrat la prestació i que es trobin en situació vulnerable. L’allau d’expedients de regulació ha provocat retards en algunes tramitacions per part de l’administració estatal i hi ha persones afectades que encara no han cobrat la prestació.

ajuntament sant vicenc dels horts acn

L’alcalde, Miguel Comino, explica que “Sant Vicenç dels Horts no deixarà ningú enrere” i afegeix que “el comitè d’emergència municipal fa tot el possible per detectar les noves necessitats que genera la crisi sanitària i donar-hi resposta amb la màxima celeritat”.

Per contribuir a la manutenció de les famílies especialment vulnerables, el consistori prestarà ajuts a partir de 200 euros que augmentaran en funció del nombre de persones que formin la unitat familiar, fins a un màxim de 440 euros per a les famílies de sis membres o més. Igualment, hi ha prevista una aportació complementària de 50 euros més per cada infant menor de 3 anys. Per sufragar aquesta despesa d’emergència, l’Ajuntament ha previst una partida total de 50.000 €.

605 families

Aquest ajut s’adreça a persones vulnerables que compleixin, entre d’altres, els següents requisits:

Els diners rebuts hauran de destinar-se a garantir necessitats bàsiques d’alimentació, neteja i vestuari:

L’ajut és a fons perdut, de manera que les persones que rebin aquests diners no els hauran de tornar. Es tracta d’una mesura puntual, pels mesos d’abril i maig, i només s’aprovarà un ajut per nucli familiar.

Les sol·licituds s’hauran de presentar a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts mitjançant registre electrònic . Per resoldre qualsevol dubte de la seva tramitació, el Servei Integral d’Atenció Ciutadana (SIAC) presta atenció telefònica: 900 111 656. Juntament amb la sol·licitud, caldrà aportar la documentació especificada a les bases de la convocatòria. Les sol·licituds es podran presentar fins al 8 de maig inclòs.

Redacció / Foto: Jordi Flores